Wm9
Moderatör
Facebook Sayfa ve Grup Satışı — Konu Açma ve Satış Kuralları
Facebook Sayfa ve Grup Satışı bölümünde ilan açan üyeler; sayfanın veya grubun güncel durumunu, hedef kitlesini, yönetim yetkilerini ve satış şartlarını açıkça belirtmelidir.
Takipçi veya üye sayısı tek başına yeterli bilgi değildir. Alıcının içerik geçmişini, güncel etkileşimi ve bilinen sorunları değerlendirebilmesi için ilanlar doğrulanabilir bilgilerle hazırlanmalıdır.
Bu kurallar forum içindeki ilan düzenini belirler. Forumda ilan yayınlanması, işlemin Meta tarafından onaylandığı anlamına gelmez. Taraflar, işlem öncesinde geçerli platform koşullarını ve kullanılabilir yönetim yöntemlerini kontrol etmelidir.
1. Yalnızca Yetkiniz Bulunan Sayfa ve Gruplar İçin İlan Açın
İlan sahibi, sayfa veya grup üzerinde işlem yapmaya yetkili olmalıdır. Aracı olarak ilan açıyorsanız bu durumu ve yetkinizin kapsamını belirtmelisiniz.Çalıntı, izinsiz erişilmiş veya yönetimi konusunda anlaşmazlık bulunan sayfa ve grupların ilanları yasaktır.
Moderatörlük, editörlük veya sınırlı erişim yetkisi tam yönetim yetkisi gibi sunulamaz. Başka yöneticiler bulunuyorsa işlem üzerinde etkili olabilecek yetkileri açıklanmalıdır.
2. İlanın Sayfa mı, Grup mu Olduğunu Belirtin
Konu başlığında satışa sunulan varlığın türü bulunmalıdır.Uygun başlık örnekleri:
- [SAYFA] 35.000 Takipçili Teknoloji Facebook Sayfası Satılık
- [GRUP] 22.000 Üyeli Otomobil Grubu — Güncel Etkileşim Verileri
- [SAYFA] İstanbul Kitlesine Sahip Yerel İçerik Sayfası Satılık
- [GRUP] 14.500 Üyeli Oyun Topluluğu — Özel Grup
3. Facebook Sayfası İlanlarında Temel Bilgileri Paylaşın
Sayfa ilanlarında şu bilgiler bulunmalıdır:- Sayfanın adı, bağlantısı ve içerik alanı.
- Yayın dili ve hedef kitlesi.
- Güncel takipçi sayısı; mevcutsa beğeni sayısı ayrıca.
- Son 28 veya 30 günlük erişim ve etkileşim verileri.
- Son içerik paylaşım tarihi.
- Bilinen önemli isim ve içerik alanı değişiklikleri.
- Mevcut yönetim ve erişim durumu.
4. Facebook Grubu İlanlarında Grup Yapısını Açıklayın
Grup ilanlarında şu bilgiler bulunmalıdır:- Grubun adı, bağlantısı ve konusu.
- Güncel üye sayısı.
- Herkese açık veya özel grup olduğu.
- Mevcutsa aktif üye, gönderi ve yorum verileri.
- Üyelik kabul yöntemi ve gönderi onay durumu.
- Yönetici ve moderatör sayısı.
- Son dönemdeki paylaşım düzeni ve spam durumu.
5. Fiyat ve Satış Kapsamı Açık Olmalıdır
Satış fiyatı ve para birimi ilanda yazılmalıdır. Yalnızca “Fiyat özelden” şeklinde açılan konular kabul edilmez.Sayfa ve grup birlikte sunuluyorsa pakete hangi varlıkların dahil olduğu belirtilmelidir. Ayrı ayrı satış mümkünse fiyatları açıklanmalıdır.
Pazarlık, takas, aracı bedeli ve diğer işlem masrafları önceden yazılmalıdır.
6. İstatistikler Güncel ve Doğrulanabilir Olmalıdır
İstatistik görüntüleri ilgili sayfa veya gruba ait olmalı ve tarih aralığı anlaşılmalıdır. Kişisel bilgiler gizlenerek doğrulama yapılabilir.Başka varlıklara ait ekran görüntülerini kullanmak, sayıları değiştirmek ve geçmişteki yüksek performansı güncel durum gibi göstermek yasaktır.
Tek bir başarılı paylaşımın erişimi, bütün sayfanın ortalama performansı gibi sunulamaz. Ortalama veri paylaşılıyorsa hangi dönem veya içeriklerin değerlendirildiği açıklanmalıdır.
7. Takipçi ve Üye Kazanım Yöntemlerini Açıklayın
Kitle büyümesinde reklam, çekiliş, davet, iş birliği veya başka yöntemler kullanılmışsa belirtilmelidir.Satın alınmış takipçi, yapay etkileşim veya izinsiz toplu üye ekleme geçmişi varsa gizlenemez. Bu yöntemlerle büyütülmüş varlıklar “tamamen organik” olarak tanıtılamaz.
“Türkiye kitlesi” veya “İstanbul ağırlıklı üyeler” gibi ifadeler mevcut verilerle desteklenmelidir.
8. İçerik Geçmişi ve Bilinen Sorunlar Gizlenemez
Sayfa veya grubun önceki konusu, önemli isim değişiklikleri ve kullanım geçmişi açıklanmalıdır.Telif şikâyetleri, kaldırılan içerikler, yayın kısıtlamaları, reklam sorunları, geçmiş kapatılma durumları ve devam eden itirazlar belirtilmelidir.
Örneğin daha önce çekiliş amacıyla kullanılan bir sayfanın sonradan haber sayfasına dönüştürülmesi, hedef kitle değerlendirmesini etkileyen bir bilgidir.
9. Yönetim Yetkileri ve Bağlantılı Varlıklar Netleştirilmelidir
İlan sahibi, mevcut erişim türünü ve işlem kapsamında sunmayı taahhüt ettiği yönetim yetkisini açıklamalıdır. İşlem, yalnızca işlem tarihinde platformun izin verdiği yetkilendirme yöntemleri kapsamında yürütülmelidir.Bağlantılı işletme hesapları, diğer yöneticiler veya çözülmemiş erişim sorunları işlemi etkiliyorsa alıcıya bildirilmelidir.
Instagram hesabı, reklam hesabı, alan adı, mağaza veya başka varlıklar yalnızca açıkça listelenmişse satış kapsamına dahil kabul edilir.
Kişisel Facebook hesabı ve giriş bilgileri bu bölümde satışa sunulamaz.
10. Gelir ve Para Kazanma Beyanlarını Ayrı Paylaşın
Bir gelir özelliğinin mevcut olması ile düzenli kazanç elde edilmesi ayrı bilgiler olarak açıklanmalıdır.Gelir iddiasında bulunuluyorsa kaynak, dönem ve para birimi belirtilmelidir. Sponsorlu paylaşım, ürün satışı, satış ortaklığı ve diğer kazançlar birbirinden ayrılmalıdır.
Tek seferlik bir anlaşma aylık düzenli gelir gibi gösterilemez. Mevcut özelliklerin veya kazancın işlem sonrasında kesin olarak devam edeceği taahhüt edilemez.
11. İçerik Haklarını ve Üye Gizliliğini Koruyun
Logo, kapak görseli, video arşivi ve tasarım dosyaları sunuluyorsa bunlar listelenmeli; kullanım hakları açıklanmalıdır.Grup üyelerinin paylaştığı içerikler, yalnızca grupta bulunduğu için satıcının malı gibi sunulamaz. Üye listeleri, özel mesajlar, iletişim bilgileri ve kişisel veriler satışın ek avantajı olarak pazarlanamaz.
İlan görüntülerinde üçüncü kişilerin özel bilgileri gizlenmelidir.
12. Ödeme ve Teslim Şartlarını Yazılı Belirleyin
Ödeme yöntemi, varsa peşinat, işlem takvimi, masraflar ve teslimin hangi koşullarda tamamlanmış sayılacağı önceden kararlaştırılmalıdır.Diğer yöneticilerin işlem sonrasındaki durumu açıklanmalı; yerine getirilemeyecek yetki ve erişim vaatleri verilmemelidir.
İşlem sonrasında alıcının yetkisini izinsiz kaldırmak, yönetimi geri almaya çalışmak veya aynı varlığı başka kişiye yeniden satmak yasaktır.
Şifreler, doğrulama kodları, kimlik belgeleri ve ödeme bilgileri herkese açık paylaşılmamalıdır.
13. İlan Düzenine ve Forum İletişim Kurallarına Uyun
Aynı sayfa veya grup için birden fazla satış konusu açmayın. Fiyat, kitle sayısı ve satış durumunu mevcut ilan üzerinden güncelleyin.Satış tamamlandığında başlığa [SATILDI], ilan geri çekildiğinde [SATIŞTAN KALDIRILDI] ibaresi ekleyin.
Konu baltalama, hakaret, sahte referans ve dayanaksız suçlamalar yasaktır. Anlaşmazlıklar ilan, yazışma ve ödeme kayıtlarıyla birlikte yönetime iletilmelidir.
Forumda ilan bulunması, satıcının yönetim tarafından doğrulandığı veya işlemin forum güvencesinde olduğu anlamına gelmez. Kurallara aykırı ilanlar kaldırılabilir ve ilgili üyeye yaptırım uygulanabilir.
Facebook Sayfa Satış İlanı Şablonu
Sayfa adı / bağlantısı:İçerik alanı ve yayın dili:
Açılış tarihi / bilinen yaklaşık yaşı:
Güncel takipçi sayısı:
Sayfa beğeni sayısı — mevcutsa:
Son 28 / 30 günlük erişim ve etkileşim:
İstatistiklerin tarih aralığı:
Kitlenin ağırlıklı bulunduğu ülkeler / şehirler:
Son paylaşım tarihi:
Kitle kazanım yöntemleri:
Önceki isim ve içerik alanı değişiklikleri:
Bilinen yaptırımlar / kısıtlamalar:
Mevcut yönetim yetkileri ve diğer yöneticiler:
İşlemi etkileyen bağlantılı varlıklar:
Gelir durumu, kaynağı ve dönemi:
Satışa dahil dosyalar ve kullanım hakları:
Satış fiyatı ve para birimi:
Pazarlık / takas durumu:
Ödeme ve teslim şartları:
Satış nedeni:
İlan sahibi / aracı durumu:
Güncel istatistik görüntüleri:
Facebook Grup Satış İlanı Şablonu
Grup adı / bağlantısı:Grubun konusu ve yayın dili:
Kuruluş tarihi / bilinen yaklaşık yaşı:
Güncel üye sayısı:
Grup türü — herkese açık / özel:
Aktif üye verileri — mevcutsa:
Son 28 / 30 günlük gönderi ve yorum verileri:
İstatistiklerin tarih aralığı:
Kitlenin ağırlıklı bulunduğu ülkeler / şehirler:
Üyelik ve gönderi onay yöntemi:
Yönetici / moderatör sayısı:
Üye kazanım yöntemleri:
Önceki isim ve konu değişiklikleri:
Spam durumu ve bilinen yaptırımlar:
Mevcut yönetim yetkisi:
Gelir durumu, kaynağı ve dönemi — varsa:
Satışa dahil diğer varlıklar:
Satış fiyatı ve para birimi:
Pazarlık / takas durumu:
Ödeme ve teslim şartları:
Satış nedeni:
İlan sahibi / aracı durumu:
Güncel istatistik görüntüleri:
Facebook sayfa satışı, Facebook grup satışı, satılık Facebook sayfası, satılık Facebook grubu, Facebook sayfa alım satım, Facebook grup alım satım, Facebook satış kuralları, Facebook sayfa ilanı, Facebook grup ilanı, Facebook sayfa fiyatları, Facebook grup fiyatları, Facebook yönetim yetkileri, Facebook sayfa istatistikleri, Facebook grup etkileşimi, Facebook ilan kuralları