Wm9
Moderatör
Facebook Şifremi Unuttum: Şifre Sıfırlama ve Hesap Kurtarma Rehberi 2027 Facebook şifrenizi unuttuysanız yeni bir hesap açmanız gerekmez. Hesabınıza bağlı telefon numarası veya e-posta adresine erişiminiz varsa çoğu durumda birkaç adımda yeni şifre oluşturabilirsiniz.
Asıl problem, eski telefon numarasının artık kullanılmaması, e-posta hesabına erişilememesi, doğrulama kodunun gelmemesi veya hesabın başka biri tarafından ele geçirilmesi durumunda ortaya çıkar.Bu rehberde Facebook şifremi unuttum ne yapmalıyım, şifre sıfırlama kodu nasıl alınır, kod gelmezse ne yapılır, telefon ve e-postaya erişim yoksa Facebook hesabı nasıl kurtarılır gibi en çok karşılaşılan durumları tek tek ele alıyoruz.
Facebook Şifresi Nasıl Sıfırlanır?
Facebook şifrenizi hatırlamıyorsanız giriş ekranındaki hesap kurtarma seçeneğini kullanabilirsiniz.Genel olarak işlem şu şekilde ilerler:
- Facebook giriş ekranını açın.
- “Şifreni mi unuttun?” veya hesabı bulma seçeneğine dokunun.
- Hesabınıza bağlı telefon numarasını ya da e-posta adresini yazın.
- Bulunan hesabın size ait olduğunu kontrol edin.
- SMS veya e-posta ile doğrulama kodu isteyin.
- Gelen kodu ilgili alana yazın.
- Yeni Facebook şifrenizi belirleyin.
- Hesabınıza giriş yaptıktan sonra güvenlik ayarlarını kontrol edin.
Facebook Şifre Sıfırlama Yöntemleri
Hangi yöntemi kullanabileceğiniz hesabınızda kayıtlı iletişim bilgilerine göre değişebilir.| Durum | Kullanılabilecek yöntem |
|---|---|
| Telefon numarasına erişim var | SMS doğrulama kodu |
| E-posta hesabına erişim var | E-posta doğrulama kodu |
| Eski telefonda Facebook açık | Hesap ayarlarından şifre değiştirme |
| Başka cihazda oturum açık | Güvenlik ayarlarından işlem yapma |
| Telefon numarası değişti | E-posta veya diğer kurtarma seçenekleri |
| E-postaya erişilemiyor | Telefon veya mevcut açık oturum |
| Hesap çalındı | Hesap kurtarma ve güvenlik kontrolü |
| Kod gelmiyor | Alternatif doğrulama yöntemlerini kontrol etme |
Hesapta birden fazla telefon numarası veya e-posta adresi bulunuyorsa Facebook kullanılabilir doğrulama seçeneklerinden bazılarını gösterebilir.
Facebook Şifremi Unuttum, Telefon Numarasıyla Nasıl Değiştiririm?
Facebook hesabınıza bağlı telefon numarası hâlâ sizdeyse şifre kurtarmanın en kolay yollarından biri SMS doğrulamasıdır.Giriş ekranından şifre kurtarma işlemini başlattıktan sonra telefon numaranızı yazın.
Telefon numaranız Türkiye numarasıysa ülke kodu konusunda ekrandaki biçime dikkat edin. Numaranızı doğru girdiğinizden emin olun.
Hesabınız bulunduğunda SMS seçeneğini seçin. Telefonunuza gelen doğrulama kodunu Facebook'taki ilgili alana yazdıktan sonra yeni şifre belirleyebilirsiniz.
SMS kodunu kimseyle paylaşmayın
Facebook şifre sıfırlama kodu hesabınıza giriş sağlamak için kullanılabilecek önemli bir güvenlik bilgisidir.Bu kodu;
- WhatsApp üzerinden yazan kişilere,
- Instagram veya Messenger üzerinden ulaşan yabancılara,
- kendisini Facebook destek görevlisi olarak tanıtan kişilere,
- hesap kurtarma hizmeti verdiğini söyleyen kişilere
Siz istemediğiniz halde Facebook şifre sıfırlama kodu geldiyse başka biri hesabınıza erişmeye çalışıyor olabilir.
Facebook Şifremi E-Posta ile Nasıl Sıfırlarım?
Hesabınıza bağlı e-posta adresine erişebiliyorsanız şifre sıfırlama kodunun e-postaya gönderilmesini seçebilirsiniz.Kod birkaç dakika içerisinde görünmezse yalnızca ana gelen kutusunu kontrol etmekle yetinmeyin.
Şu klasörlere de bakın:
- Spam
- Gereksiz
- İstenmeyen posta
- Sosyal
- Tanıtımlar
Doğrulama mesajını bulduğunuzda gönderici adresini dikkatli kontrol edin. Sahte Facebook bildirimleri ve kimlik avı mesajları nedeniyle e-postadaki her bağlantıya doğrudan tıklamak yerine resmi Facebook uygulaması veya sitesi üzerinden işlemi sürdürmek daha güvenlidir.
Facebook Şifre Sıfırlama Kodu Gelmiyor, Ne Yapmalıyım?
En sık karşılaşılan sorunlardan biri doğrulama kodunun ulaşmamasıdır.Kodun gelmemesi hesabınızın kaybolduğu anlamına gelmez.
Öncelikle birkaç dakika bekleyin. Ardından aşağıdaki kontrolleri yapın.
SMS kodu gelmiyorsa
- Telefonunuzun şebeke bağlantısını kontrol edin.
- Uçak modunun kapalı olduğundan emin olun.
- Telefonu yeniden başlatın.
- SMS engelleme ayarlarını kontrol edin.
- Hesaptaki numaranın doğru olup olmadığını kontrol edin.
- Eski numaraya kod gönderilmediğinden emin olun.
- Art arda çok sayıda kod istemeyin.
E-posta kodu gelmiyorsa
Öncelikle spam ve gereksiz klasörlerini kontrol edin.Ayrıca Facebook ekranında gösterilen kısmi e-posta adresine dikkat edin.
Örneğin:
c***@gmail.com**
şeklinde bir adres gösteriliyorsa bunun gerçekten size ait olup olmadığını düşünün.
Eski ve artık kullanmadığınız bir e-posta adresi görünüyorsa alternatif kurtarma yöntemlerine geçmeniz gerekebilir.
Telefon Numaram Değişti, Facebook Şifremi Unuttum
Facebook hesap kurtarma işlemlerinde en zor durumlardan biri eski telefon numarasına artık erişilememesidir.Ancak hesabınızda e-posta adresi kayıtlıysa kurtarma işlemini e-posta üzerinden yapabilirsiniz.
Şu seçenekleri sırayla kontrol edin:
- Hesabınıza bağlı e-posta adresiniz var mı?
- Facebook başka bir telefon numarası gösteriyor mu?
- Eski telefonunuzda Facebook hesabı hâlâ açık mı?
- Bilgisayarınızda açık Facebook oturumu bulunuyor mu?
- Daha önce kullandığınız bir tarayıcıda hesabınız kayıtlı mı?
Önce güncel telefon numaranızı ve e-posta adresinizi hesaba ekleyin.
E-Postamı ve Telefon Numaramı Hatırlamıyorum
Hem şifresini hem de hesaba kayıtlı iletişim bilgilerini unutan kullanıcılar için hesap bulma işlemi biraz daha zor olabilir.Eski bilgilerinizi düşünün.
Örneğin:
- Önceden kullandığınız telefon numaraları
- Gmail adresleri
- Outlook veya Hotmail adresleri
- İş veya okul e-postaları
- Facebook kullanıcı adı
Ayrıca Facebook'ta arkadaş olduğunuz birinden profilinizi açmasını isteyebilirsiniz.
Profil adresiniz örneğin:
facebook.com/ahmet.yilmaz
şeklindeyse buradaki kullanıcı adı hesabınızı bulurken yardımcı olabilir.
Facebook Hesabım Başka Telefonda Açık, Şifremi Unuttum
Bu durumda önemli bir avantaja sahipsiniz.Başka cihazdaki mevcut oturumdan çıkış yapmayın.
Öncelikle Facebook ayarları içerisinden:
- iletişim bilgilerinizi,
- kayıtlı telefon numaranızı,
- e-posta adresinizi,
- güvenlik ayarlarınızı
Gerekirse güncel telefon ve e-posta bilgilerinizi ekledikten sonra şifre değiştirme işlemini gerçekleştirin.
Yeni şifreyle başka cihazdan giriş yapabildiğinizi doğruladıktan sonra eski oturumları yönetebilirsiniz.
Facebook Eski Şifremi İstiyor, Hatırlamıyorum
Bazı hesap kurtarma ve güvenlik kontrollerinde daha önce kullandığınız bilgiler yardımcı olabilir.Ancak eski şifrenizi bilmiyorsanız rastgele onlarca şifre denemeniz doğru değildir.
Öncelikle telefonunuzun veya internet tarayıcınızın kayıtlı şifreler bölümünü kontrol edebilirsiniz.
Chrome, Safari veya telefonunuzun parola yöneticisinde eski Facebook giriş bilgileriniz kayıtlı olabilir.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta cihazın size ait olmasıdır. Ortak veya başkasına ait cihazlardaki kayıtlı şifrelere erişmeye çalışmayın.
Kayıtlı Facebook Şifresini Nasıl Bulabilirim?
Facebook mevcut şifrenizi uygulama içerisinde açık şekilde göstermez.Ancak daha önce tarayıcınızın veya telefonunuzun parola yöneticisine kaydettiyseniz cihazınız üzerinden kontrol edebilirsiniz.
Örneğin bazı kullanıcıların şifreleri:
- Google Password Manager,
- Apple Passwords,
- tarayıcı parola yöneticisi
Kayıtlı şifre bulunmuyorsa Facebook üzerinden yeni bir şifre oluşturmanız gerekir.
Facebook Şifremi Unuttum, E-Postama da Giremiyorum
Bu durumda önce e-posta hesabınızı kurtarmayı denemek mantıklı olabilir.Çünkü Facebook hesabınızın şifre sıfırlama bağlantısı veya doğrulama kodu bu e-postaya gönderilebilir.
Örneğin Gmail hesabınızın şifresini de unuttuysanız öncelikle Google'ın kendi hesap kurtarma sisteminden Gmail hesabınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz.
E-posta hesabınıza yeniden eriştikten sonra Facebook şifresini sıfırlamak çok daha kolay hale gelebilir.
Facebook Şifremi Unuttum ve Numaram İptal Oldu
Eski telefon numarası operatör tarafından kapatılmışsa o numaraya gönderilen SMS koduna erişmeniz mümkün olmayabilir.Bu durumda e-posta seçeneğini kontrol edin.
Ayrıca Facebook hesabınızın açık olduğu herhangi bir cihaz varsa iletişim bilgilerini hemen güncelleyin.
Eski numaranın başka bir kişiye tahsis edilmiş olabileceğini de unutmayın. Bu nedenle hesabınıza yeniden eriştiğinizde artık kullanmadığınız telefon numaralarını hesapta bırakmamanız önemlidir.
Facebook Hesabım Çalındı ve Şifrem Değiştirildi
Şifrenizi unutmadığınız halde doğru şifre bir anda çalışmamaya başladıysa hesabınızın ele geçirilmiş olma ihtimali vardır.Özellikle şu belirtilere dikkat edin:
- Şifreniz aniden çalışmıyor.
- Tanımadığınız giriş bildirimleri geliyor.
- E-posta adresiniz değiştirilmiş.
- Telefon numaranız kaldırılmış.
- Profilinizde sizin yapmadığınız paylaşımlar bulunuyor.
- Arkadaşlarınıza sizin göndermediğiniz mesajlar gitmiş.
- Profil fotoğrafı veya hesap adı değiştirilmiş.
Hesap kurtarma işleminden sonra güvenlik kontrolü de gerçekleştirin.
Hesabı kurtardıktan sonra yapmanız gerekenler
| Kontrol | Neden önemli? |
|---|---|
| Facebook şifresini değiştirin | Eski şifreyi geçersiz hale getirir |
| E-posta şifresini değiştirin | Şifre sıfırlamanın ele geçirilmesini önler |
| Telefon numaralarını kontrol edin | Yabancı numaraları tespit edebilirsiniz |
| E-posta adreslerini kontrol edin | Eklenmiş yabancı adresleri görebilirsiniz |
| Açık oturumları inceleyin | Bilmediğiniz cihazlardan çıkabilirsiniz |
| 2FA etkinleştirin | Şifre çalınsa bile ek koruma sağlar |
| Bağlı uygulamaları kontrol edin | Şüpheli erişimleri kaldırabilirsiniz |
Facebook Şifre Sıfırlama Bağlantısı Çalışmıyor
Size gönderilmiş eski bir şifre sıfırlama bağlantısının artık çalışmaması normal olabilir.Birden fazla kez şifre sıfırlama talebi yaptıysanız daha önce gönderilen kod veya bağlantının yerine son gönderilen bilgiler geçerli olabilir.
Bu nedenle e-posta kutunuzdaki en güncel Facebook mesajını kontrol edin.
Eski sekmeleri kapatıp kurtarma işlemini yeniden başlatmak da karışıklığı azaltabilir.
“Çok Fazla Deneme Yaptın” Hatası
Kısa süre içerisinde çok fazla şifre veya doğrulama kodu denerseniz geçici güvenlik kısıtlamasıyla karşılaşabilirsiniz.Bu durumda sürekli aynı işlemi tekrarlamayın.
Özellikle:
- dakikalar içerisinde birçok şifre denemek,
- sürekli yeni SMS kodu istemek,
- farklı cihazlardan art arda giriş yapmak,
- sürekli VPN konumu değiştirmek
Bir süre işlem yapmadan bekleyip daha önce kullandığınız cihaz ve internet bağlantısıyla yeniden denemek daha sağlıklı olabilir.
Facebook Şifresini Değiştiremiyorum
Hesabınıza giriş yapabiliyor ancak şifrenizi değiştiremiyorsanız öncelikle mevcut şifrenin doğru girildiğini kontrol edin.Mevcut şifreyi bilmiyorsanız şifre değiştirme yerine şifremi unuttum sürecini kullanmanız gerekebilir.
Ayrıca tarayıcı veya uygulama kaynaklı bir problem ihtimaline karşı işlemi başka bir tarayıcıdan deneyebilirsiniz.
Facebook Yeni Şifreyi Kabul Etmiyor
Yeni şifre belirlerken çok kolay tahmin edilen veya daha önce kullandığınız şifrelerden kaçınmanız daha iyi olur.İyi bir Facebook şifresi:
- uzun olmalı,
- başka hesaplarda kullanılmamalı,
- tahmin edilmesi kolay kişisel bilgiler içermemeli,
- harf, sayı ve gerektiğinde özel karakterlerden oluşmalıdır.
12345678, password, doğum tarihi veya telefon numarası gibi kolay tahmin edilen şifreler kullanılmamalıdır.
Facebook Şifresi Değiştirince Diğer Cihazlardan Çıkış Yapılır mı?
Şifre değiştirme ve hesap güvenliği işlemleri sırasında Facebook bazı oturumları yeniden doğrulamanızı isteyebilir.Özellikle hesabınızın başka biri tarafından kullanıldığından şüpheleniyorsanız açık oturumları ayrıca kontrol etmeniz önemlidir.
Tanımadığınız cihazlardan manuel olarak çıkış yapmak güvenliği artırır.
Facebook Şifremi Kaç Kez Değiştirebilirim?
Güvenlik nedeniyle şifreyi sürekli değiştirmek iyi bir yöntem değildir.Asıl önemli olan güçlü ve yalnızca Facebook için kullanılan benzersiz bir parola belirlemektir.
Kısa süre içerisinde art arda şifre değiştirme veya kurtarma talebinde bulunmak güvenlik kontrolünü tetikleyebilir.
Facebook Şifremi Unuttum Sorununda Hızlı Çözüm Tablosu
| Yaşadığınız sorun | Yapılacak işlem |
|---|---|
| Şifreyi hatırlamıyorum | Şifre sıfırlama başlatın |
| Telefon numaram aktif | SMS kodu isteyin |
| E-posta aktif | E-posta kodu isteyin |
| SMS kodu gelmiyor | Şebeke ve numara bilgilerini kontrol edin |
| E-posta gelmiyor | Spam ve gereksiz klasörlerine bakın |
| Eski telefon numarası görünüyor | E-posta veya açık oturumu kullanın |
| E-postaya erişemiyorum | Önce e-posta hesabını kurtarmayı deneyin |
| Başka cihazda hesap açık | Oturumu kapatmadan bilgileri güncelleyin |
| Hesabım çalındı | Hesap kurtarma ve güvenlik kontrolü yapın |
| Çok fazla deneme yaptım | Bir süre yeni işlem yapmayın |
Facebook Hesabını Kurtardıktan Sonra Güvenliği Artırın
Şifre sıfırlamak tek başına yeterli olmayabilir.Özellikle şifrenizin nasıl kaybolduğunu veya değiştirildiğini bilmiyorsanız hesabın güvenliğini yeniden kontrol edin.
1. Benzersiz bir şifre oluşturun
Facebook için kullandığınız şifreyi başka sitelerde kullanmayın.Örneğin e-posta, Instagram ve Facebook hesaplarında aynı şifrenin kullanılması güvenlik riskini artırır.
2. İki aşamalı doğrulamayı açın
İki aşamalı doğrulama, şifreden sonra ikinci bir güvenlik kontrolü ekler.Böylece bir kişi şifrenizi öğrense bile doğrudan hesabınıza erişmesi zorlaşır.
3. E-posta hesabınızı da güvenceye alın
Facebook hesabının güvenliği büyük ölçüde bağlı e-posta hesabının güvenliğine de bağlıdır.E-posta hesabınıza başka biri erişebiliyorsa Facebook şifre sıfırlama mesajlarını da görebilir.
4. Tanımadığınız cihazları kaldırın
Hesabınızdaki oturumları kontrol edin.Size ait olmayan telefon, tablet veya bilgisayar görürseniz oturumu kapatın.
5. Güncel telefon ve e-posta ekleyin
Yıllar önce kullandığınız ancak artık erişemediğiniz telefon numarası ve e-posta adreslerini güncelleyin.Bu işlem gelecekte yaşayacağınız hesap kurtarma sorunlarını ciddi ölçüde azaltabilir.
Facebook Şifre Sıfırlama Dolandırıcılıklarına Dikkat
Şifresini unutan veya hesabı çalınan kullanıcılar dolandırıcıların sık hedeflerinden biridir.İnternette;
“Facebook hesabınızı 10 dakikada açıyoruz”
“Şifresiz Facebook hesabı kurtarma”
“Facebook doğrulama kodu oluşturucu”
“Facebook hesap açma programı”
gibi iddialarla karşılaşabilirsiniz.
Facebook hesabınızı kurtarmak için tanımadığınız kişilere şifre, SMS kodu veya kimlik bilgisi göndermeyin.
Özellikle size gelen doğrulama kodunu isteyen bir kişi büyük olasılıkla hesabınıza erişmeye çalışıyordur.
Sık Sorulan Sorular
Facebook şifremi unuttum, nasıl öğrenebilirim?
Facebook mevcut şifrenizi size doğrudan göstermez. Şifre cihazınızdaki parola yöneticisine kaydedilmişse oradan görüntülenebilir. Aksi durumda yeni şifre oluşturmanız gerekir.Facebook şifremi telefon numarası olmadan sıfırlayabilir miyim?
Hesabınıza bağlı ve erişebildiğiniz bir e-posta adresi varsa telefon numarası olmadan da hesap kurtarma seçeneğiniz olabilir.Facebook şifre sıfırlama kodu neden gelmiyor?
Şebeke problemi, yanlış veya eski telefon numarası, SMS filtreleri ya da art arda yapılan kod talepleri buna neden olabilir. E-posta seçeneği mevcutsa onu da kontrol edin.Eski telefon numarama kod gidiyor, ne yapmalıyım?
Hesapta kayıtlı e-posta adresini veya başka bir kurtarma yöntemini kontrol edin. Başka bir cihazda hesabınız açıksa oturumu kapatmadan iletişim bilgilerinizi güncelleyin.Facebook şifre sıfırlama e-postası gelmiyor, neden?
Mesaj spam, gereksiz veya tanıtımlar klasörüne düşmüş olabilir. Ayrıca hesabınızda kayıtlı e-posta adresi artık kullanmadığınız eski bir adres olabilir.Şifre sıfırlama kodunu kaç kez isteyebilirim?
Kodu art arda istemek önerilmez. Çok fazla deneme güvenlik kısıtlamasına neden olabilir. Kod gelmediyse birkaç dakika bekleyerek iletişim bilgilerinizi tekrar kontrol edin.Facebook hesabıma bağlı e-posta adresini bilmiyorum, ne yapabilirim?
Telefon numaranızla hesabı aramayı deneyebilirsiniz. Ayrıca eski e-posta adreslerinizi veya Facebook kullanıcı adınızı kullanarak hesabınızı bulmaya çalışabilirsiniz.Hem Facebook şifremi hem e-posta şifremi unuttum, ne yapmalıyım?
Öncelikle Facebook hesabına bağlı e-posta hesabını kurtarmak işinizi kolaylaştırabilir. E-posta erişimini aldıktan sonra Facebook şifre sıfırlama işlemini yeniden başlatabilirsiniz.Facebook hesabım çalındıysa sadece şifre değiştirmek yeterli mi?
Hayır. Şifreyi değiştirdikten sonra kayıtlı e-posta ve telefon numaralarını, açık oturumları ve iki aşamalı doğrulama ayarlarını da kontrol etmeniz gerekir.Facebook şifresi değiştirildiğinde bana bildirim gelir mi?
Facebook güvenlikle ilgili bazı önemli hesap değişiklikleri için e-posta veya uygulama bildirimi gönderebilir. Size ait olmayan bir değişiklik görürseniz hesabınızı hemen kontrol edin.Facebook'ta eski şifremi tekrar kullanabilir miyim?
Güvenlik açısından eski şifreleri yeniden kullanmak önerilmez. Özellikle şifrenin daha önce ele geçirilmiş olma ihtimali varsa tamamen yeni ve benzersiz bir parola oluşturun.Facebook şifre sıfırlama işlemi ücretli mi?
Hayır. Facebook hesabı için standart şifre sıfırlama ve hesap kurtarma işlemleri ücret gerektirmez. Hesap kurtarma adı altında ücret isteyen üçüncü taraflara karşı dikkatli olun.Yeni Facebook şifrem nasıl olmalı?
Uzun, tahmin edilmesi zor ve yalnızca Facebook hesabınızda kullanılan bir şifre tercih edin. Ad, soyad, doğum tarihi ve telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilecek bilgileri kullanmayın.Facebook şifremi unuttum diyorsanız öncelikle paniğe kapılmadan hesabınıza bağlı telefon numarası veya e-posta adresi üzerinden şifre sıfırlamayı deneyin.
Telefon numaranız değişmiş veya e-posta adresinize erişiminiz kalmamışsa hesabınızın açık olduğu eski telefonları, bilgisayarları ve alternatif kurtarma seçeneklerini kontrol edin.
Eğer şifreniz sizin bilginiz dışında değiştirilmişse durumu yalnızca “şifremi unuttum” problemi olarak değerlendirmeyin. Hesabın ele geçirilmiş olabileceğini düşünerek Facebook hesabınızın yanı sıra e-posta hesabınızın güvenliğini de kontrol edin.
Hesabınıza tekrar eriştiğinizde güncel telefon ve e-posta bilgilerini eklemek, benzersiz bir şifre kullanmak ve iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmek gelecekte yaşayabileceğiniz hesap kurtarma sorunlarını büyük ölçüde azaltacaktır.
Facebook şifremi unuttum, Facebook şifre sıfırlama, Facebook hesap kurtarma 2027, Facebook şifre değiştirme, Facebook şifre yenileme, Facebook kod gelmiyor, Facebook hesabımı kurtarma, Facebook eski şifre, Facebook telefon numarası değişti, Facebook hesaba giremiyorum