Wm9
Moderatör
Telegram hesabınıza giriş yapmaya çalışırken doğrulama kodu gelmiyor, eski telefona kod gidiyor, İki Adımlı Doğrulama parolası isteniyor, telefon numarası kabul edilmiyor veya “çok fazla deneme” hatası çıkıyorsa hesabınızı kaybettiğiniz anlamına gelmez.
Telegram giriş sistemi yalnızca SMS koduna bağlı değildir.Hesabınız başka bir telefon, tablet veya bilgisayarda açıksa giriş kodu SMS yerine doğrudan Telegram uygulamasına gönderilebilir. Daha önce Passkey oluşturduysanız PIN, parmak izi veya Face ID ile de giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarda ise açık mobil Telegram oturumuyla QR kod kullanmak mümkündür.
Ancak telefon numaranıza, açık Telegram oturumunuza ve kurtarma seçeneklerinize aynı anda erişiminizi kaybettiyseniz hesabı geri almak çok daha zor hale gelebilir.
Bu rehberde Telegram’a giriş yapamıyorum, Telegram hesabıma giremiyorum, SMS kodu gelmiyor, Telegram şifremi unuttum, eski numarama erişemiyorum ve yeni telefonda Telegram hesabımı nasıl açarım gibi sorunları tek tek ele alıyoruz.
Telegram’a Neden Giriş Yapamıyorum?
Öncelikle hangi sorunla karşılaştığınızı belirleyin.| Sorun | Olası neden |
|---|---|
| Doğrulama SMS’i gelmiyor | Kod başka Telegram oturumuna gönderilmiş olabilir |
| Telefon numarası kabul edilmiyor | Uluslararası numara biçimi yanlış olabilir |
| Kod eski telefona geliyor | Hesap başka cihazda hâlâ açık olabilir |
| Kod geliyor ama hesap açılmıyor | İki Adımlı Doğrulama parolası isteniyor olabilir |
| Parolayı unuttum | 2FA kurtarma e-postası gerekebilir |
| Telefon numaram değişti | Telegram hesabı eski numarada kalmış olabilir |
| “Too many attempts” hatası | Çok fazla giriş veya kod talebi yapılmış olabilir |
| Bilgisayarda giriş yapamıyorum | QR, Passkey veya telefon numarası yöntemi kullanılabilir |
| SIM kartım yok | Açık Telegram oturumu veya Passkey gerekebilir |
| Hesap ele geçirilmiş olabilir | Yabancı oturum veya güvenlik değişikliği bulunabilir |
Telegram Giriş Kodu SMS’e Gelmiyor
Telegram giriş sorunlarında kullanıcıların en sık gözden kaçırdığı nokta budur.Telegram her giriş kodunu SMS olarak göndermek zorunda değildir.
Eğer Telegram hesabınızı yakın zamanda:
- eski telefonunuzda,
- tablette,
- Telegram Desktop’ta,
- başka bir Telegram uygulamasında
Telegram’ın resmi açıklamasına göre giriş kodu, bağlı cihazlardan birindeki mavi tikli doğrulanmış Telegram servis sohbetinde görüntülenebilir.
Telegram Kodunu Nerede Bulabilirim?
Hesabınızın açık olduğu eski cihazı kontrol edin.Sohbet listesinde:
Telegram
adlı doğrulanmış sohbeti bulun.
Burada yeni cihazınız için gönderilmiş giriş kodu olabilir.
Bu nedenle SMS gelmediğinde ilk yapmanız gereken şey:
“Telegram başka bir cihazımda açık mı?”
sorusunu kontrol etmektir.
“Verification Codes” ile Telegram Giriş Kodunu Karıştırmayın
Telegram ayrıca üçüncü taraf uygulama ve internet sitelerinin doğrulama kodlarını Telegram üzerinden göndermesine izin veriyor.Bu kodlar Verification Codes / Doğrulama Kodları adlı ayrı sohbet içerisinde bulunabilir.
Telegram hesabınızın kendi giriş kodu ise doğrulanmış Telegram servis sohbetinden gelir.
Yani başka bir internet sitesinden gelen doğrulama kodunu Telegram hesabınıza giriş kodu sanmayın.
Telegram Telefon Numarası Nasıl Yazılmalı?
Telegram telefon numarasının uluslararası formatta girilmesini istiyor.Türkiye için ülke kodu:
+90
şeklindedir.
Örneğin numaranız:
0532 123 45 67
ise Telegram’a:
+90 532 123 45 67
şeklinde girilmelidir.
Yerel numaranın başındaki 0 uluslararası formatta kullanılmaz.
Telegram’ın resmi sorun giderme bölümünde de telefon numarasının:
+(ülke kodu)(operatör kodu)(telefon numarası)biçiminde yazılması isteniyor.
Telegram Sabit Telefon Numarasıyla Açılır mı?
Hayır.Telegram hesapları mobil telefon numaralarına bağlanır.
Telegram’ın resmi yardımına göre sabit telefon numaraları desteklenmiyor.
Bu nedenle ev veya iş yeri sabit hattını giriyorsanız doğrulama sürecinin çalışmasını beklemeyin.
Telegram SMS Kodu Gelmiyorsa Ne Yapmalıyım?
Öncelikle bütün temel kontrolleri tek seferde yapın:- Telefon numaranız doğru mu kontrol edin.
- +90 ülke kodunun doğru olduğundan emin olun.
- Telegram başka cihazda açıksa oradaki Telegram sohbetini kontrol edin.
- SIM veya eSIM’in aktif olduğundan emin olun.
- Telefonun mobil şebekeye bağlı olduğunu kontrol edin.
- Normal SMS alıp alamadığınızı test edin.
- Ekrandaki geri sayımı bekleyin.
- Sürekli yeni kod istemeyin.
- Alternatif giriş seçeneği görünüyorsa değerlendirin.
- Sonuç alamazsanız resmi Telegram destek formunu kullanın.
Telegram Telefonla Arayıp Kod Verir mi?
Belirli hesaplarda evet.Ancak telefon görüşmesiyle giriş kodu bütün kullanıcılara sunulmuyor.
Telegram’ın resmi yardımına göre telefon görüşmesi üzerinden okunan giriş kodları yalnızca İki Adımlı Doğrulama etkinleştirilmiş hesaplarda kullanılabiliyor.
Bu nedenle:
“SMS gelmezse Telegram kesin arar.”
şeklindeki eski bilgiler her hesap için doğru değildir.
Eski Telefonumda Telegram Açık, Yeni Telefona Giremiyorum
Eski cihazınızdaki Telegram oturumundan çıkmayın.Şu sırayı kullanın:
- Yeni telefonda Telegram’ı açın.
- Telefon numaranızı girin.
- Eski cihazdaki Telegram sohbetlerini kontrol edin.
- Telegram servis sohbetindeki giriş kodunu bulun.
- Yeni telefona kodu girin.
- 2FA parolası isteniyorsa girin.
- Yeni cihazda hesabın düzgün açıldığını doğrulayın.
- Ardından Ayarlar > Cihazlar bölümünden oturumları kontrol edin.
Telefon Numaram Değişti, Telegram’a Giremiyorum
Telegram hesabınız hâlâ eski telefon numaranıza bağlıysa bu durum ciddi erişim problemi yaratabilir.Telegram’ın resmi yardımında kullanıcıların hesaplarını mutlaka kontrol ettikleri güncel telefon numarasına bağlı tutmaları öneriliyor. Numaranın kontrolü kaybedilirse hesaba erişimin kalıcı olarak kaybedilebileceği konusunda uyarı yapılıyor.
Eski cihazınızda Telegram hâlâ açıksa çıkış yapmayın.
Öncelikle hesap içerisinden telefon numaranızı değiştirin.
Eski Telefon Numaramı Artık Kullanmıyorum
Eski numaranıza erişiminiz yoksa şu seçenekleri kontrol edin:- Telegram başka telefonda açık mı?
- Telegram Desktop açık mı?
- Passkey oluşturdunuz mu?
- Eski SIM numarasını operatörden geri alabilir misiniz?
- İki Adımlı Doğrulama kurtarma e-postasına erişiminiz var mı?
Telegram, telefon numarasını kullanıcıyı tanımlamanın temel yöntemi olarak kullandığını ve numaraya veya mevcut Telegram oturumuna erişim olmadan yardım sağlayamayabileceğini açıkça belirtiyor.
SIM Kartımı Kaybettim, Telegram’a Nasıl Girerim?
Telegram hesabınız başka cihazda açıksa o oturumu kullanın.Ardından:
- İki Adımlı Doğrulama’yı açın.
- Ayarlar > Cihazlar bölümüne girin.
- Kaybolan telefon oturumunu kapatın.
- Mobil operatörünüzü arayın.
- Eski SIM’i iptal ettirin.
- Aynı telefon numarasıyla yeni SIM/eSIM alın.
Yeni SIM veya eSIM Aldım Ama Kod Gelmiyor
SIM kart yeni aktive edilmişse operatör tarafındaki işlemler henüz tamamlanmamış olabilir.Önce normal SMS alıp alamadığınızı kontrol edin.
Başka bir telefondan kendi numaranıza SMS gönderebilirsiniz.
Normal SMS de gelmiyorsa problem büyük ihtimalle Telegram’dan önce mobil operatör veya SIM/eSIM aktivasyonuyla ilgilidir.
Normal SMS geliyor ancak Telegram kodu gelmiyorsa Telegram’ın başka cihazdaki oturuma kod göndermiş olabileceğini kontrol edin.
Yurt Dışındayım, Telegram’a Giremiyorum
Yurt dışında SMS doğrulaması kullanıyorsanız mobil hattınızın roaming hizmeti çalışmalıdır.Kontrol edin:
- SIM şebekeye bağlı mı?
- Roaming aktif mi?
- Normal SMS geliyor mu?
- Numaranız Telegram’da güncel mi?
Telegram Passkey ile Giriş Nedir?
Passkey, Telegram’ın yeni giriş seçeneklerinden biridir.Uygun cihazlarda:
- cihaz PIN’i,
- Face ID,
- parmak izi,
- güvenlik anahtarı
SMS kodu gerekmez.
Passkey genel olarak:
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Passkeys
bölümünden yönetilir.
Passkey Telefon Numarasının Yerini Alır mı?
Hayır.Telegram, Passkey kullanılsa bile hesaba bağlı telefon numarasının güncel ve kullanıcının kontrolünde tutulmasını öneriyor.
Passkey alternatif giriş yöntemidir; telefon numaranızı tamamen önemsiz hale getirmez.
Passkey ile Girdim Ama Telegram Parola İstiyor
Bu mümkün.Hesabınızda İki Adımlı Doğrulama etkinse Passkey girişinden sonra da 2FA parolanız istenebilir. Telegram’ın güncel Passkey dokümantasyonu bunu açıkça belirtiyor.
Yani:
Passkey ≠ 2FA parolasını otomatik kaldırır.
Telegram 2FA Parolası Nedir?
Telegram İki Adımlı Doğrulama özelliği hesabınıza ek parola koyar.Etkinleştirildiğinde girişte:
giriş kodu + 2FA parolası
gerekebilir.
Bu özellik:
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > İki Adımlı Doğrulama
bölümünden yönetilir.
Kod Doğru Ama Telegram Parola İstiyor
Bu hata değildir.Hesabınızda 2FA etkinleştirilmiş olabilir.
Örneğin giriş sırası:
Telefon numarası → giriş kodu → 2FA parolası
şeklindedir.
Buradaki parola telefonunuzun ekran kilidi PIN’iyle aynı olmak zorunda değildir.
Telegram hesabınız için daha önce belirlediğiniz ayrı paroladır.
Telegram 2FA Parolamı Unuttum
İki Adımlı Doğrulama kurulurken kurtarma e-postası eklediyseniz parola kurtarma seçeneğini kullanabilirsiniz.Telegram’ın sisteminde 2FA parola kurtarma kodu yalnızca hesabında kurtarma e-postası tanımlanmış kullanıcılara gönderilebilir.
Bu nedenle 2FA kurarken kurtarma e-postası eklemek önemlidir.
Telegram ayrıca kurtarma e-posta hesabının da güçlü parola ve mümkünse 2FA ile korunmasını öneriyor.
2FA Kurtarma E-Postama da Erişemiyorum
Bu durumda hesap kurtarma daha karmaşık hale gelir.Öncelikle ilgili e-posta hesabının kendi kurtarma sistemini kullanın.
Örneğin:
- Gmail hesap kurtarma
- Outlook hesap kurtarma
- iCloud hesap kurtarma
Telegram açık olan başka bir cihazınız varsa o oturumdan çıkmayın.
Telegram’ın teknik sisteminde açık oturumlar için de 2FA parola sıfırlama süreçleri bulunabiliyor.
Telegram Yerel Uygulama Kilidi ile 2FA Aynı mı?
Hayır.Bu ikisi sık karıştırılır.
Uygulama kilidi/parola kodu: Telegram uygulamasını aynı cihazda açmak için kullanılır.
İki Adımlı Doğrulama: Yeni cihazda Telegram hesabına giriş yapılırken istenen ek hesap parolasıdır.
Dolayısıyla telefonunuzdaki Telegram’ı açarken istenen 4 veya 6 haneli yerel PIN’i bilmeniz, 2FA parolasını bildiğiniz anlamına gelmez.
Telegram QR Kod ile Giriş Nasıl Yapılır?
Telegram Desktop veya desteklenen masaüstü uygulamalarında QR kod ile giriş yapılabilir.Bunun için telefonda Telegram hesabınızın zaten açık olması gerekir.
Genel olarak:
- Bilgisayarda Telegram giriş ekranını açın.
- QR kod ile giriş seçeneğini kullanın.
- Telefonda Telegram’ı açın.
- Ayarlar > Cihazlar > Cihaz Ekle / QR Tara bölümünü açın.
- Bilgisayar ekranındaki QR kodu tarayın.
- Girişi onaylayın.
Tanımadığınız QR Kodlarını Taramayın
Telegram giriş QR kodu hesabınıza yeni cihaz ekleyebilir.Bu nedenle birisi size:
“Ücretsiz Premium için bu QR’ı tara.”
veya:
“Hesabını doğrulamak için Telegram’dan bu QR kodunu okut.”
derse dikkat edin.
Tanımadığınız QR kodunun onaylanması saldırgana hesabınızda oturum açtırabilir.
Telegram Desktop’a Giremiyorum
Telefonda Telegram açık ancak bilgisayarda giriş yapamıyorsanız en kolay yöntem QR koddur.Alternatif olarak:
- telefon numarasıyla,
- Passkey ile,
- uygun giriş koduyla
Telegram Desktop’ın güncel giriş arayüzü QR giriş ve Passkey seçeneklerini destekliyor.
Çok Fazla Giriş Denemesi Yaptım
Peş peşe:- SMS kodu istemek,
- yanlış kod girmek,
- yanlış 2FA parolası yazmak,
- farklı cihazlardan tekrar tekrar giriş yapmak
Ekranda:
Too many attempts
veya belirli süre beklemenizi isteyen bir uyarı çıkıyorsa yeni denemelerle devam etmeyin.
Gösterilen bekleme süresini tamamlayın.
Aynı işlemi onlarca kez tekrarlamak hesabı daha hızlı açmaz.
Telegram Kodunun Süresi Doldu
Giriş ekranında:Kodun süresi doldu
uyarısı görebilirsiniz.
Telegram’ın güncel uygulama metinlerinde süresi geçmiş kodların geçersiz olduğu ve giriş işleminin yeniden başlatılması gerektiği belirtiliyor.
Yeni giriş işlemini başlatın ve yalnızca en güncel kodu kullanın.
Eski Telegram Kodunu Kullanıyorum Ama Kabul Etmiyor
Birden fazla kod talebi oluşturduysanız eski kod geçersiz hale gelmiş olabilir.Örneğin:
15:01 → 38291
15:05 → 76124
şeklinde iki kod aldıysanız yeni giriş isteğine ait en güncel kodu kullanın.
Kodları başkalarıyla paylaşmayın.
Telegram Hesabım Başka Cihazda Açılmış Olabilir
Giriş yapabildiğiniz herhangi bir Telegram cihazı varsa:Ayarlar > Cihazlar
bölümünü kontrol edin.
Tanımadığınız:
- telefon,
- tablet,
- masaüstü uygulaması,
- web oturumu
Hesabınızın ele geçirildiğinden şüpheleniyorsanız ayrıca İki Adımlı Doğrulama’yı etkinleştirin.
Telegram da kayıp veya çalınmış cihaz senaryolarında açık oturumların kontrol edilmesini ve 2FA kullanılmasını öneriyor.
Telegram Hesabım Çalındı ve Giremiyorum
Şunlardan biri olduysa hesabınız ele geçirilmiş olabilir:- Siz istemeden yeni cihaz giriş bildirimi geldi.
- Başkalarına mesaj gönderildi.
- Profil bilgileriniz değişti.
- Tanımadığınız aktif cihaz görüldü.
- SIM kartınız kontrolünüz dışında kaldı.
Başka cihazda Telegram açıksa o oturumdan çıkmayın ve yabancı oturumları kapatın.
Hem telefon numaranıza hem de açık Telegram oturumlarına erişiminizi kaybettiyseniz kurtarma çok daha zor hale gelir. Telegram telefon numarasını kullanıcı kimliğinin temel unsuru olarak görüyor.
Telegram Hesabım Frozen / Dondurulmuş Görünüyor
Telegram’ın güncel FAQ’sında Frozen Account ayrı bir durum olarak tanımlanıyor.Kullanıcı şikâyetleri nedeniyle hesap dondurulmuşsa hesaba hâlâ giriş yapılabilir ve sohbetler okunabilir ancak mesaj gönderme veya içerik paylaşma engellenebilir.
Dolayısıyla hesabınıza girebiliyor fakat mesaj gönderemiyorsanız sorun giriş sorunu olmayabilir.
Hesap kısıtlamasını kontrol edin.
Uygulamayı Silip Yeniden Kurmak Giriş Sorununu Çözer mi?
Her zaman değil.Sorunun nedeni:
- eski telefon numarası,
- SMS teslimatı,
- 2FA,
- güvenlik sınırlaması,
- kayıp SIM
Daha kötüsü, hesabınızın açık olduğu son Telegram uygulamasını silerseniz kullanışlı bir kurtarma yöntemini kaybedebilirsiniz.
Bu nedenle açık son oturumu gereksiz yere silmeyin.
VPN Telegram Giriş Sorununa Neden Olur mu?
VPN kullanmak tek başına Telegram hesabınıza giriş yapamayacağınız anlamına gelmez.Ancak sorun giderirken:
- sürekli ülke değiştirmek,
- farklı VPN sunucularına bağlanmak,
- çok sayıda farklı cihazdan deneme yapmak
Telefon numarası ve doğrulama problemi varsa VPN’i değiştirmek SMS sorununu çözmez.
Telegram’a Giremiyorum: Doğru Çözüm Sırası
Aynı yöntemleri sürekli tekrarlamak yerine şu sırayı uygulayın:| Sıra | Yapılacak işlem |
|---|---|
| 1 | Telefon numarasını +90 uluslararası formatında kontrol edin |
| 2 | Telegram’ın başka cihazda açık olup olmadığına bakın |
| 3 | Doğrulanmış Telegram sohbetinde giriş kodunu kontrol edin |
| 4 | SIM/eSIM ve mobil şebekeyi kontrol edin |
| 5 | Normal SMS alabildiğinizi test edin |
| 6 | En güncel giriş kodunu kullanın |
| 7 | İki Adımlı Doğrulama parolası istenip istenmediğini kontrol edin |
| 8 | Varsa Passkey ile giriş yapın |
| 9 | Bilgisayarda QR girişini kullanın |
| 10 | Çok fazla deneme yaptıysanız gösterilen süreyi bekleyin |
| 11 | Numaranız değiştiyse eski açık Telegram oturumunu kaybetmeyin |
| 12 | Sorun çözülmezse resmi Telegram destek formunu kullanın |
Telegram Desteğe Nasıl Başvurulur?
Hesaba giriş yapamıyorsanız Telegram’ın resmi web destek formunu kullanabilirsiniz.Formda:
- sorunun açıklaması,
- yasal tam adınız,
- e-posta adresiniz,
- telefon numaranız
Telegram FAQ da hesaba giriş yapılamıyorsa web destek formunun kullanılmasını öneriyor.
Sorunu açık şekilde anlatın.
Örneğin:
“+90 5XX XXX XX XX numaralı Telegram hesabıma giriş yapamıyorum. Telefon numaram aktif ancak giriş kodu SMS olarak ulaşmıyor ve başka açık Telegram oturumum bulunmuyor.”
gibi yazabilirsiniz.
Giriş kodunuzu veya 2FA parolanızı destek formuna yazmayın.
Telegram Destek Hesabımın Kodunu İster mi?
Giriş kodunuzu üçüncü kişilere göndermeyin.Telegram hesabınıza ait giriş kodunun amacı yalnızca sizin oturum açmanızı sağlamaktır.
Telegram’ın resmi FAQ’sında giriş kodlarının başka kişiler, uygulamalar veya hizmetlerle paylaşılmaması gerektiği özellikle belirtiliyor.
Özellikle:
“Telegram çalışanıyım.”
“Hesabınızı doğrulamamız gerekiyor.”
“Gelen kodu bana gönderin.”
gibi mesajlar dolandırıcılık girişimi olabilir.
Telegram’a Tekrar Girdikten Sonra Güvenlik Ayarları
Hesabınıza yeniden eriştikten sonra aşağıdaki kontrolleri yapın:| Kontrol | Yapılması gereken |
|---|---|
| Telefon numarası | Güncel ve size ait olmalı |
| Aktif cihazlar | Tanımadığınız oturumları kapatın |
| 2FA | Etkinleştirin |
| Kurtarma e-postası | Güvenli bir adres ekleyin |
| Passkey | Destekleniyorsa oluşturun |
| Telefon ekran kilidi | PIN veya biyometri kullanın |
| Telegram uygulama kilidi | Ek cihaz güvenliği için açın |
| SIM güvenliği | Numaranızı koruyun |
Sık Sorulan Sorular
Telegram’a giriş yapamıyorum, ilk ne yapmalıyım?
Telefon numarasını doğru uluslararası formatta girdiğinizden emin olun. Ardından Telegram’ın başka cihazınızda açık olup olmadığını kontrol edin. Giriş kodu SMS yerine o cihaza gönderilmiş olabilir.Telegram SMS kodu neden gelmiyor?
Kod başka Telegram oturumuna gönderilmiş olabilir. Ayrıca SIM/eSIM, mobil operatör veya şebeke sorunu bulunabilir.Telegram giriş kodu nereye gelir?
Duruma göre SMS ile veya bağlı cihazınızdaki doğrulanmış Telegram servis sohbetine gelebilir.Telegram kodu eski telefonuma geliyor, ne yapmalıyım?
Eski telefondaki Telegram oturumundan çıkmayın. Gelen kodla yeni cihaza giriş yapın ve daha sonra telefon numaranızla cihaz ayarlarınızı güncelleyin.Telegram beni neden aramıyor?
Telefon görüşmesiyle giriş kodu yalnızca İki Adımlı Doğrulama açık hesaplarda kullanılabiliyor.Telegram’da +90 nasıl yazılır?
Türkiye telefon numarasını+90 5XX XXX XX XX biçiminde yazın. Yerel numaranın başındaki 0 kullanılmaz.Telegram sabit hatla açılır mı?
Hayır. Telegram yalnızca mobil telefon numaralarını destekliyor.Telegram kodu doğru ama neden giriş yapamıyorum?
Hesabınızda İki Adımlı Doğrulama açık olabilir ve giriş kodundan sonra ayrıca 2FA parolası gerekebilir.Telegram 2FA parolamı unuttum, ne yapmalıyım?
Kurtarma e-postası tanımladıysanız parola kurtarma seçeneğini kullanabilirsiniz. Kurtarma e-postası yoksa seçenekler daha sınırlı olabilir.Telegram Passkey nedir?
Passkey, PIN, Face ID veya parmak izi kullanarak SMS kodu olmadan Telegram hesabına giriş yapmanızı sağlayan yöntemdir.Passkey kullanırsam 2FA parolası sorulur mu?
Hesabınızda 2FA etkinse Passkey ile girişten sonra da ek parola istenebilir.Telegram QR kod ile giriş yapılabilir mi?
Evet. Telegram’ın açık olduğu telefonunuzla bilgisayardaki Telegram QR kodunu onaylayarak giriş yapabilirsiniz.Telefon numaram değişti, eski Telegram hesabına nasıl girerim?
Eski cihazda Telegram oturumu açıksa onu kullanın ve telefon numarasını güncelleyin. Telefon numarasına ve hiçbir Telegram oturumuna erişiminiz yoksa kurtarma ciddi ölçüde zorlaşır.SIM kartımı kaybettim, Telegram hesabım gider mi?
Başka cihazda Telegram açıksa hesabı güvenceye alabilirsiniz. Ayrıca operatörünüzden aynı numarayla yeni SIM/eSIM almanız önerilir.Çok fazla giriş denemesi yaptım, ne yapmalıyım?
Telegram bekleme süresi gösteriyorsa yeni giriş veya kod taleplerini durdurun ve belirtilen sürenin bitmesini bekleyin.Telegram kodunun süresi doldu, ne yapmalıyım?
Yeni bir giriş işlemi başlatın ve yeni gönderilen kodu kullanın. Süresi dolmuş kodlar kabul edilmez.Telegram hesabım başka cihazda açık olabilir mi?
Ayarlar > Cihazlar bölümünden aktif Telegram oturumlarını kontrol edebilirsiniz. Tanımadığınız oturumları sonlandırın.Telegram hesabım çalındıysa ne yapmalıyım?
Başka bir cihazda açık Telegram oturumunuz varsa çıkış yapmayın. 2FA’yı etkinleştirin, Cihazlar bölümünden yabancı oturumları kapatın ve telefon numaranızı güvenceye alın.Telegram hesabım dondurulmuşsa giriş yapabilir miyim?
Telegram’ın Frozen Account sisteminde hesaba giriş ve sohbetleri okuma mümkün olabilir ancak mesaj gönderme veya içerik paylaşma sınırlandırılabilir.Telegram destek formu nerede?
Hesabınıza giriş yapamıyorsanız Telegram’ın resmi web destek formundan telefon numarası ve iletişim bilgilerinizle yardım talep edebilirsiniz.Telegram destek benden giriş kodu ister mi?
Giriş kodunuzu, 2FA parolanızı veya e-posta şifrenizi size mesaj atan kişilerle paylaşmayın. Telegram giriş kodu yalnızca sizin oturum açmanız için kullanılmalıdır.Sonuç
Telegram’a giriş yapamıyorum sorunu yaşadığınızda ilk olarak telefon numaranızı ve giriş kodunun nereye gönderildiğini kontrol edin.Telegram’ın en önemli farklarından biri, giriş kodunun her zaman SMS olarak gönderilmemesidir.
Hesabınız başka bir cihazda açıksa kod doğrulanmış Telegram servis sohbetine gelebilir.
Telefon numaranızı Türkiye için doğru şekilde:
+90 5XX XXX XX XX
biçiminde yazın ve SIM/eSIM’in aktif olduğundan emin olun.
Koddan sonra parola isteniyorsa hesabınızda İki Adımlı Doğrulama açık olabilir. Kurtarma e-postası tanımladıysanız unutulan 2FA parolasını kurtarmak için kullanılabilir.
Daha önce Passkey oluşturduysanız SMS olmadan PIN, Face ID veya parmak iziyle giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarda mevcut mobil Telegram oturumuyla QR giriş de kullanılabilir.
Telefon numaranızı kaybettiyseniz ancak başka cihazda Telegram hâlâ açıksa o oturumdan çıkmayın. Önce hesabın telefon numarasını ve güvenlik ayarlarını güncelleyin.
Hem telefon numarasına hem de Telegram’ın açık olduğu bütün cihazlara erişiminiz yoksa hesap kurtarma çok daha zor hale gelir. Telegram telefon numarasını kullanıcı kimliğini belirlemenin temel yöntemi olarak kullanıyor.
Normal yöntemlerin hiçbiri çalışmıyorsa resmi Telegram destek formunu kullanın.
Telegram giriş yapamıyorum, Telegram hesaba giremiyorum, Telegram giriş sorunu 2027, Telegram kod gelmiyor, Telegram SMS kodu gelmiyor, Telegram hesap kurtarma, Telegram 2FA parolası, Telegram Passkey, Telegram QR kod giriş, Telegram telefon numarası değişti