X (Twitter) Şifremi Unuttum: Şifre Sıfırlama ve Hesap Kurtarma 2027

Wm9

Moderatör
Puan 6
Çözümler 0

X hesabınızın şifresini unuttuysanız yeni hesap açmadan önce mevcut hesabınızı kurtarmayı deneyebilirsiniz. Eski adıyla Twitter olan X, hesaba bağlı e-posta adresi veya uygun durumda telefon numarası üzerinden yeni şifre oluşturmanıza izin verir.​

Ancak “X şifremi unuttum” sorunu her zaman basit bir şifre sıfırlama işlemiyle çözülmez.
Hesabınıza bağlı e-posta adresini artık kullanmıyorsanız, telefon numaranız değiştiyse, doğrulama kodu gelmiyorsa veya şifreniz sizin bilginiz dışında değiştirilmişse farklı hesap kurtarma yöntemleri gerekebilir.
Bu rehberde X şifresi nasıl sıfırlanır, sıfırlama e-postası gelmezse ne yapılır, eski telefon numarasına erişim yoksa hesap nasıl kurtarılır ve ele geçirilmiş X hesabı nasıl güvenceye alınır sorularını adım adım ele alıyoruz.

X Şifresi Nasıl Sıfırlanır?​

Şifrenizi unuttuysanız X giriş ekranındaki “Şifreni mi unuttun?” seçeneğini kullanabilirsiniz.
Genel işlem sırası şöyledir:
  1. X uygulamasını veya x.com giriş sayfasını açın.
  2. Şifreni mi unuttun? seçeneğine dokunun.
  3. E-posta adresinizi, telefon numaranızı veya X kullanıcı adınızı girin.
  4. Hesabınızı bulun.
  5. Kullanılabilir şifre sıfırlama yöntemini seçin.
  6. E-posta veya SMS ile gelen kodu girin.
  7. Yeni şifrenizi oluşturun.
  8. Yeni şifreyle hesabınıza giriş yapın.
X’in güncel yardım bilgisine göre e-posta yoluyla gönderilen şifre sıfırlama kodu 60 dakika geçerlidir.

X Şifre Sıfırlama Yöntemleri​

Hangi yöntemi kullanabileceğiniz hesabınızda kayıtlı bilgilere göre değişir.

DurumKullanılabilecek yöntem
E-postaya erişim varE-posta ile şifre sıfırlama
Telefon numarası hesaba bağlıUygunsa SMS ile sıfırlama
Kullanıcı adı biliniyorHesabı bulmak için kullanılabilir
Başka cihazda hesap açıkE-posta ve güvenlik bilgileri güncellenebilir
Eski numaraya erişim yokE-posta veya açık oturum kontrol edilir
E-posta erişimi yokTelefon veya destek seçenekleri denenir
Şifre değiştirilmişHesabın ele geçirilmiş olabileceği değerlendirilir
E-posta ve telefon erişimi yokX destek süreci gerekebilir

En kolay senaryo, hesabınıza bağlı e-posta adresine hâlâ erişebiliyor olmanızdır.

X Şifresini E-Posta ile Sıfırlama​

X hesabınıza bağlı e-posta adresini biliyorsanız şifre sıfırlama işlemini e-posta üzerinden yapabilirsiniz.
Şifre sıfırlama ekranına:
  • e-posta adresinizi,
  • kullanıcı adınızı,
  • uygun durumda telefon numaranızı
girerek hesabınızı arayın.
X, hesabınızla ilişkili e-posta adresine bir doğrulama kodu gönderir.
Bu kodu şifre sıfırlama ekranına girdikten sonra yeni bir parola oluşturabilirsiniz.
X’in güncel yardım merkezine göre e-posta ile gönderilen kod yaklaşık 60 dakika boyunca kullanılabilir.

X Şifre Sıfırlama E-Postası Gelmiyor​

E-postanın hemen gelmemesi hesabınızın kaybolduğu anlamına gelmez.
Öncelikle şu klasörleri kontrol edin:
  • Spam
  • Gereksiz
  • İstenmeyen posta
  • Sosyal
  • Tanıtımlar
  • Tüm postalar
E-posta hesabınızın arama bölümünde:
X
ve eski hesaplarda:
Twitter
kelimelerini aratabilirsiniz.
X de sıfırlama mesajı ulaşmadığında spam ve gereksiz posta filtrelerinin kontrol edilmesini öneriyor.

Doğru E-Postayı Kullandığınızdan Emin Olun​

Özellikle uzun yıllardır kullandığınız X hesaplarında hangi e-posta adresiyle kayıt olduğunuzu unutmuş olabilirsiniz.
Örneğin hesabı yıllar önce:
  • Gmail,
  • Hotmail,
  • Outlook,
  • Yahoo,
  • iş e-postası
ile oluşturmuş olabilirsiniz.
Şifre sıfırlama ekranında kullanıcı adınızı girerek hesabınızla ilişkili olabilecek e-posta adreslerini deneyebilirsiniz.
X, geçerli kullanıcı adı girildiğinde hesabınızla ilişkili e-posta adresini doğrulamanızı isteyebilir.

X Kullanıcı Adımı Unuttum, Ne Yapmalıyım?​

X kullanıcı adınızı unutmanız hesabınızı kaybettiğiniz anlamına gelmez.
Hesabınıza bağlı e-posta adresini ve şifrenizi biliyorsanız kullanıcı adı olmadan giriş yapabilirsiniz.
Şifrenizi de bilmiyorsanız e-posta adresinizi şifre sıfırlama ekranında kullanabilirsiniz.
Kullanıcı adınızı öğrenmenin başka yolları da vardır.
Bir arkadaşınızdan X profilinizi açmasını isteyin.
Örneğin profil bağlantınız:
x.com/teknolojihaber
şeklindeyse kullanıcı adınız:
@teknolojihaber
olabilir.
Eski X veya Twitter bildirim e-postalarında da kullanıcı adınız bulunabilir.

X Hesabımda Hangi E-Postayı Kullandığımı Unuttum​

E-posta adresinizi hatırlamıyorsanız kullanıcı adınız üzerinden hesabınızı bulmayı deneyin.
Daha önce kullanmış olabileceğiniz e-posta hesaplarını kontrol edin.
Özellikle gelen kutularında:
  • X bildirimleri,
  • Twitter güvenlik mesajları,
  • takip bildirimleri,
  • şifre sıfırlama mesajları
aramak doğru hesabı bulmanıza yardımcı olabilir.
X’in yardım merkezine göre kullanıcı adınızı biliyorsanız hesabınızla ilişkili olabilecek e-posta adreslerini deneyerek doğru adresi doğrulayabilirsiniz.

X Şifremi Telefon Numarasıyla Sıfırlayabilir miyim?​

Telefon numaranızı X hesabınıza eklediyseniz uygun hesaplarda SMS üzerinden şifre sıfırlama kullanılabilir.
Genel işlem:
  1. “Şifreni mi unuttun?” ekranını açın.
  2. Telefon numaranızı veya kullanıcı adınızı girin.
  3. Telefon numarasına kod gönderme seçeneğini seçin.
  4. Gelen doğrulama kodunu girin.
  5. Yeni X şifresini oluşturun.
X’in resmi yardım merkezinde SMS ile gönderilen şifre sıfırlama kodlarının da 60 dakika geçerli olduğu belirtiliyor.
Ancak SMS ile şifre sıfırlama ile SMS tabanlı iki faktörlü doğrulama aynı şey değildir.
Ayrıca X, bazı giriş doğrulama yapılandırmalarında SMS üzerinden şifre sıfırlamanın kullanılamayabileceğini belirtiyor. Böyle durumlarda e-posta üzerinden sıfırlama gerekebilir.

Telefon Numaram Değişti, X Şifremi Unuttum​

Eski telefon numaranız artık sizde değilse sürekli SMS istemenin bir faydası olmayacaktır.
Şu sırayla ilerleyin:
  1. Hesaba bağlı e-posta adresine erişiminiz var mı kontrol edin.
  2. Başka cihazda X hesabınızın açık olup olmadığına bakın.
  3. Kullanıcı adınızla hesabı bulmayı deneyin.
  4. Eski e-posta adreslerinizi kontrol edin.
  5. Gerekirse X hesap erişimi destek sürecini kullanın.
Hesabınız başka telefonda veya bilgisayarda hâlâ açıksa o oturumdan hemen çıkmayın.
Önce iletişim bilgilerinizi güncelleyin.

X Hesabım Başka Telefonda Açık, Şifremi Hatırlamıyorum​

Bu durumda hesabınızı kurtarmak daha kolay olabilir.
Mevcut açık oturumdan çıkış yapmadan önce:
  • e-posta adresinizi kontrol edin,
  • telefon numaranızı güncelleyin,
  • güvenlik ayarlarını inceleyin,
  • gerekirse kendinize şifre sıfırlama e-postası gönderin.
X, oturumunuz açıkken şifrenizi hatırlamıyorsanız şifre ayarlarından kendinize sıfırlama e-postası gönderebileceğinizi belirtiyor.
Yeni şifreyle başka cihazda giriş yapabildiğinizi doğruladıktan sonra eski oturumları yönetebilirsiniz.

X Şifresi Değiştirildiğinde Diğer Cihazlardan Çıkış Yapılır mı?​

Evet.
X’in güncel yardım bilgisine göre şifrenizi sıfırladığınızda aktif X oturumlarınız kapatılır.
Bu güvenlik açısından faydalıdır.
Özellikle hesabınızın başka birinin eline geçmiş olabileceğinden şüpheleniyorsanız yeni şifre oluşturmak saldırganın mevcut oturumunu da sonlandırmaya yardımcı olabilir.
Bununla birlikte hesabınıza tekrar girdikten sonra bağlı uygulamaları da kontrol etmeniz gerekir.

X Şifre Sıfırlama Kodu Geliyor Ama Çalışmıyor​

Birden fazla şifre sıfırlama talebinde bulunduysanız eski bir kod kullanıyor olabilirsiniz.
Örneğin:
14:10 → 482735
14:15 → 739214

şeklinde iki farklı kod aldıysanız en yeni gönderilen kodu kullanın.
Ayrıca:
  • kodu eksik girmeyin,
  • başına veya sonuna boşluk eklemeyin,
  • 60 dakikadan eski kodu kullanmayın.
Kodun süresi dolmuşsa yeni bir şifre sıfırlama işlemi başlatabilirsiniz.

X Şifre Sıfırlama Bağlantısı Çalışmıyor​

E-postadaki sıfırlama bağlantısını açamıyorsanız sorun tarayıcı kaynaklı olabilir.
Şunları tek sırayla deneyin:
  1. En yeni X e-postasını kullanın.
  2. Bağlantının süresinin geçmediğinden emin olun.
  3. Başka bir tarayıcı deneyin.
  4. Tarayıcının çerez kabul ettiğini kontrol edin.
  5. Önbelleği temizleyip yeniden deneyin.
X de giriş sorunlarında farklı tarayıcı veya bilgisayar kullanılmasını, çerezlerin kontrol edilmesini ve gerektiğinde önbelleğin temizlenmesini öneriyor.

“Kilitlendi” Hatası Alıyorum​

Şifreyi hatırlamaya çalışırken art arda çok sayıda yanlış deneme yaptıysanız hesabınız geçici güvenlik kilidine alınabilir.
X yardım merkezine göre bu tür Locked out / Kilitlendi durumları yaklaşık bir saat içinde kendiliğinden kalkabilir.
X ayrıca bu sırada yeni şifre sıfırlama talepleri gönderilmemesini öneriyor.
Bu nedenle:
  • sürekli şifre denemeyin,
  • her birkaç dakikada yeni kod istemeyin,
  • farklı cihazlardan art arda giriş yapmayın.
Bir süre bekledikten sonra doğru bilgilerle tekrar deneyin.

X Şifremi Unuttum ve E-Postama Erişemiyorum​

Bu durumda önce X hesabınıza bağlı telefon numaranızın kullanılabilir olup olmadığını kontrol edin.
Telefon numaranız doğrulanmışsa bazı hesaplarda şifre sıfırlama için kullanılabilir.
Hesabınız başka bir cihazda açıksa e-posta adresinizi ayarlardan güncelleyin.
X ayrıca hesabınıza bağlı e-posta adresine erişimi kaybettiyseniz öncelikle e-posta sağlayıcınız üzerinden ilgili e-posta hesabını kurtarmayı denemenizi öneriyor.
Örneğin Gmail hesabınıza erişemiyorsanız önce Gmail hesap kurtarma işlemini tamamlamak X hesabınızı kurtarmayı kolaylaştırabilir.

Hem E-Postaya Hem Telefon Numarasına Erişemiyorum​

Bu, hesap kurtarmanın en zor senaryolarından biridir.
X’in güncel yardım merkezinde şifre sıfırlamak için hesabınızla ilişkili e-posta veya telefon numarasına erişimin önemli olduğu belirtiliyor.
X ayrıca kimliği doğrulamak için kullanılabilecek e-posta veya telefon bilgisi bulunmadığında kurtarma seçeneklerinin sınırlı olabileceğini açıkça belirtiyor.
Bu durumda:
  • eski kullanıcı adınızı,
  • hatırladığınız son şifreyi,
  • eski telefon numaralarınızı,
  • olası e-posta adreslerini,
  • açık X oturumlarını
kontrol edin.
Sonuç alamazsanız X’in resmi hesap erişimi destek formunu kullanın.

X Destek Formu ile Şifre Kurtarma​

Normal şifre sıfırlama işlemleri işe yaramıyorsa X’in resmi hesap erişimi formunda:
Hesabıma yeniden erişmem gerekiyor > Şifremi unuttum
seçeneği bulunuyor.
Form sizden:
  • e-posta adresi,
  • telefon numarası,
  • hesabınız hakkında bazı bilgiler
isteyebilir.
Bazı tarayıcılarda formun desteklenmediği uyarısı çıkabiliyor. Böyle bir durumda güncel Chrome, Firefox, Edge veya Safari gibi başka bir tarayıcı kullanabilirsiniz.

X Şifrem Bir Anda Değişti: Hesabım Çalınmış Olabilir mi?​

Şifrenizi unutmadığınız halde doğru şifre bir anda çalışmamaya başladıysa hesabınızın ele geçirilmiş olma ihtimalini değerlendirin.
Özellikle:
  • şifre sizin bilginiz dışında değiştiyse,
  • e-posta adresiniz değiştirilmişse,
  • telefon numarası kaldırılmışsa,
  • kullanıcı adınız değişmişse,
  • sizin paylaşmadığınız Postlar varsa,
  • tanımadığınız DM'ler gönderilmişse
hesap güvenliği sorunu olabilir.
X’in resmi hesap erişim sisteminde “Hesabımın ele geçirildiğini düşünüyorum” seçeneği bulunuyor. Giriş yapamayan kullanıcılar bu form üzerinden destek talebi oluşturabiliyor.

Çalınan X Hesabını Kurtardıktan Sonra Ne Yapılmalı?​

Hesabınıza yeniden eriştiğinizde yalnızca yeni şifre belirlemekle yetinmeyin.
Aşağıdaki kontrolleri yapın:

Güvenlik kontrolüYapılması gereken
X şifresiYeni ve benzersiz parola oluşturun
E-postaHesapta doğru adresin kayıtlı olduğunu kontrol edin
E-posta şifresiGerekirse değiştirin
TelefonYabancı veya eski numaraları kontrol edin
OturumlarTanımadığınız cihazlardan çıkış yapın
Bağlı uygulamalarŞüpheli erişimleri kaldırın
2FAİki faktörlü doğrulamayı etkinleştirin
Yedek kodGüvenli yerde saklayın
PostlarSize ait olmayan içerikleri inceleyin
DM'lerBilginiz dışında gönderilen mesajları kontrol edin

Özellikle X ve e-posta hesabınızda aynı şifreyi kullanıyorsanız e-posta şifresini de değiştirin.

Yeni X Şifresi Nasıl Olmalı?​

Yeni şifreniz eski parolanızdan tamamen farklı olmalıdır.
Güçlü şifre oluştururken:
  • uzun bir parola kullanın,
  • başka hesaplarda aynı şifreyi kullanmayın,
  • doğum tarihi kullanmayın,
  • telefon numarasını parola yapmayın,
  • kolay tahmin edilen kelimeler kullanmayın.
Örneğin:
12345678
twitter123
adsoyad2027

gibi parolalar güvenli değildir.
Bir parola yöneticisi kullanıyorsanız X için tamamen benzersiz bir parola oluşturabilirsiniz.

Kayıtlı X Şifresini Görebilir miyim?​

X uygulaması mevcut şifrenizi açık şekilde göstermez.
Ancak şifrenizi daha önce telefon veya tarayıcı parola yöneticisine kaydettiyseniz cihazınızdan kontrol edebilirsiniz.
Örneğin:
  • Google Password Manager
  • Apple Passwords
  • Chrome parola yöneticisi
  • Edge parola yöneticisi
içerisinde kayıtlı olabilir.
Bu yalnızca size ait cihazlarda yapılmalıdır.
Kayıtlı parola bulunmuyorsa X üzerinden yeni şifre oluşturun.

Ben İstemeden X Şifre Sıfırlama E-Postası Geldi​

Siz herhangi bir işlem yapmadığınız halde X’ten şifre sıfırlama mesajı geldiyse başka biri hesabınız için sıfırlama talebi oluşturmuş olabilir.
Bu tek başına hesabınızın ele geçirildiğini göstermez.
X yardım merkezi de kullanıcıların istemedikleri şifre sıfırlama e-postaları alabileceğini belirtiyor.
Böyle bir durumda:
  • e-postadaki kodu kimseyle paylaşmayın,
  • şüpheli bağlantılara giriş bilgisi yazmayın,
  • X şifrenizi kontrol edin,
  • açık oturumları inceleyin,
  • iki faktörlü doğrulamayı etkinleştirin.

X Şifre Sıfırlama Kodu Dolandırıcılığına Dikkat​

En önemli güvenlik kurallarından biri şudur:
Şifre sıfırlama veya doğrulama kodunuzu hiçbir kişiye göndermeyin.
Özellikle:
“X destek ekibinden yazıyorum.”
“Hesabın kapanacak.”
“Yanlışlıkla senin numaranı girdim.”
“Onay rozetini etkinleştireceğiz.”
“Gelen kodu bize gönder.”
gibi mesajlara güvenmeyin.
X şifre sıfırlama kodunuz hesabınızın kontrolünü ele geçirmek için kullanılabilir.
Resmi hesap işlemlerini yalnızca x.com ve help.x.com üzerinden yapın.

X Şifre Kurtarma Sorununda Doğru Çözüm Sırası​

Aynı yöntemleri tekrar tekrar denemek yerine şu sırayla ilerleyin:

SıraYapılacak işlem
1Kullanıcı adı, e-posta veya telefonla hesabı bulun
2E-posta ile şifre sıfırlamayı deneyin
3Uygunsa telefonla kurtarma seçeneğini kontrol edin
4Spam ve gereksiz klasörlerini kontrol edin
5En yeni ve süresi geçmemiş kodu kullanın
6Başka cihazda açık X oturumu olup olmadığına bakın
7“Kilitlendi” hatası varsa yeni denemelere ara verin
8E-posta erişimi yoksa önce e-posta hesabını kurtarın
9Hesabın çalındığından şüpheleniyorsanız ele geçirilmiş hesap formuna geçin
10Standart yöntemler çalışmazsa X hesap erişimi destek formunu kullanın

Bu sıra çoğu hesap kurtarma senaryosunda gereksiz işlemleri azaltır.

​

Sık Sorulan Sorular​

X şifremi unuttum, nasıl sıfırlarım?​

X giriş ekranındaki Şifreni mi unuttun? seçeneğini kullanarak e-posta adresiniz, telefon numaranız veya kullanıcı adınız üzerinden hesabınızı bulabilirsiniz. Ardından kullanılabilir doğrulama yöntemiyle yeni şifre oluşturabilirsiniz.

Twitter şifre sıfırlama kodu kaç dakika geçerli?​

X’in güncel yardım bilgisine göre e-posta veya SMS ile gönderilen şifre sıfırlama kodları 60 dakika geçerlidir.

X şifre sıfırlama e-postası neden gelmiyor?​

Yanlış e-posta adresi kullanıyor olabilirsiniz veya mesaj spam/gereksiz klasörüne düşmüş olabilir. Doğru adresi kontrol edin ve bütün e-posta klasörlerinde X mesajlarını arayın.

X şifremi telefon numarasıyla sıfırlayabilir miyim?​

Hesabınıza telefon numarası eklenmişse ve hesapta ilgili yöntem kullanılabiliyorsa SMS üzerinden şifre sıfırlama seçeneği sunulabilir.

Telefon numaram değişti, X şifremi nasıl sıfırlarım?​

E-posta adresiniz üzerinden şifre sıfırlamayı deneyin. Başka cihazda hesabınız açıksa o oturumu kapatmadan telefon ve e-posta bilgilerinizi güncelleyin.

X kullanıcı adımı unuttum, hesabımı nasıl bulurum?​

Hesaba bağlı e-posta adresiyle giriş yapabilirsiniz. Ayrıca eski X/Twitter e-postalarında veya profil bağlantınızda kullanıcı adınızı bulabilirsiniz.

X hesabımın e-postasını hatırlamıyorum, ne yapmalıyım?​

Kullanıcı adınızı kullanarak hesap kurtarma sürecini başlatın ve daha önce kullanmış olabileceğiniz e-posta adreslerini deneyin.

X şifremi unuttum, e-postama da erişemiyorum. Ne yapmalıyım?​

Telefon numaranız hesaba bağlıysa kurtarma seçeneğini kontrol edin. Ayrıca e-posta sağlayıcınızdan e-posta hesabınızı geri almaya çalışın. X de öncelikle e-posta erişiminin kurtarılmasını öneriyor.

E-posta ve telefon numarama erişimim yoksa X hesabımı kurtarabilir miyim?​

Kurtarma seçenekleri önemli ölçüde sınırlanır. Eski kullanıcı adı, şifre, açık oturum veya diğer doğrulanabilir hesap bilgilerini kontrol edin ve X’in resmi hesap erişimi destek sistemini kullanın.

X şifresini sıfırlayınca diğer cihazlardan çıkış yapılır mı?​

Evet. X, şifre sıfırlandığında diğer aktif X oturumlarının kapatıldığını belirtiyor.

X şifre sıfırlama kodu çalışmıyor, neden?​

Kodun 60 dakikalık süresi dolmuş veya daha yeni bir kod oluşturulmuş olabilir. En son gelen kodu kullanın.

X hesabım “Kilitlendi” diyor, ne yapmalıyım?​

Çok sayıda başarısız giriş denemesi nedeniyle geçici kilit uygulanmış olabilir. X’e göre bu kilit yaklaşık bir saat içerisinde kendiliğinden kalkabilir. Beklerken sürekli yeni şifre sıfırlama talebi göndermeyin.

X şifrem bir anda değişti, hesabım çalındı mı?​

Bu ihtimal vardır. Özellikle e-posta, telefon, kullanıcı adı veya paylaşımlarda size ait olmayan değişiklikler bulunuyorsa X’in ele geçirilmiş hesap destek sürecini kullanın.

X hesabım başka telefonda açık, çıkış yapmalı mıyım?​

Hayır, önce e-posta ve telefon bilgilerinizi kontrol edin ve şifre kurtarma işlemini tamamlayın. Yeni cihazdan güvenli şekilde giriş yapabildiğinizden emin olduktan sonra diğer oturumları kapatabilirsiniz.

X şifremi bilmeden hesabımı silebilir miyim?​

Hesap üzerinde önemli işlemler yapmak için hesabın size ait olduğunun doğrulanması gerekir. Şifrenizi bilmiyorsanız önce hesap erişimini geri kazanmanız gerekebilir.

X eski şifremi tekrar kullanabilir miyim?​

Güvenlik açısından eski şifreyi tekrar kullanmanız önerilmez. Özellikle hesabınızın ele geçirildiğini düşünüyorsanız tamamen yeni ve benzersiz parola oluşturun.

X şifre sıfırlama işlemi ücretli mi?​

Hayır. Standart şifre sıfırlama ve hesap kurtarma işlemleri için üçüncü kişilere para ödemeniz gerekmez.

X destek ekibi şifremi ister mi?​

Şifrenizi veya doğrulama kodunuzu WhatsApp, Telegram ya da özel mesaj üzerinden isteyen kişilere güvenmeyin. Hesap işlemlerini yalnızca X’in resmi sistemleri üzerinden yapın.

Sonuç​

X (Twitter) şifremi unuttum diyorsanız ilk olarak hesabınıza bağlı e-posta adresi üzerinden şifre sıfırlama işlemini deneyin.
E-posta kodlarının X’in güncel sisteminde 60 dakika geçerli olduğunu unutmayın. Birden fazla sıfırlama talebi oluşturduysanız en yeni kodu kullanın.
Telefon numaranız değişmişse e-posta kurtarma yöntemini kontrol edin. E-posta hesabınıza da erişemiyorsanız öncelikle e-posta sağlayıcınız üzerinden hesabınızı kurtarmayı deneyin.
Hem e-posta hem telefon erişiminizi kaybettiyseniz hesap kurtarma daha zor hale gelir. Böyle bir durumda eski kullanıcı adı, hatırladığınız hesap bilgileri ve açık X oturumları önem kazanır. Standart yöntemler yeterli olmazsa X’in resmi hesap erişimi destek formuna başvurun.
Şifreniz sizin bilginiz dışında değiştirildiyse durumu yalnızca “şifremi unuttum” problemi olarak değerlendirmeyin. Hesabınız ele geçirilmiş olabilir.
Hesabınızı geri aldıktan sonra yeni ve benzersiz bir parola kullanın, e-posta hesabınızı kontrol edin, şüpheli bağlı uygulamaları kaldırın ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin.
En önemlisi, hesabınızı kurtaracağını söyleyerek sizden şifre, SMS kodu veya doğrulama kodu isteyen üçüncü kişilere bu bilgileri vermeyin.

X şifremi unuttum, Twitter şifremi unuttum, X şifre sıfırlama 2027, Twitter şifre sıfırlama, X hesap kurtarma, X şifre yenileme, Twitter hesap kurtarma 2027, X şifre sıfırlama kodu gelmiyor, X e-posta erişim sorunu, X hesabımı geri alma