LinkedIn İş Arıyorum Rozeti Nasıl Eklenir ve Kaldırılır?

Wm9

Moderatör
Puan 6
Çözümler 0
LinkedIn iş arıyorum rozeti, profil fotoğrafınızın çevresinde görünen yeşil #OpenToWork çerçevesidir. Yeni iş fırsatlarına açık olduğunuzu profilinizi ziyaret eden kişilere gösterir. İş arama durumunu yalnızca işe alım uzmanlarıyla paylaşmayı seçerseniz bu çerçeve görünmez; durumunuz LinkedIn Recruiter üzerinden değerlendirilebilir.
LinkedIn İş Arıyorum Rozeti Nasıl Eklenir ve Kaldırılır.webp

Rozeti eklemek kadar doğru görünürlük ayarını seçmek de önemlidir. İşten ayrıldıysanız çevrenizin desteğini almak isteyebilirsiniz. Hâlen çalışıyorsanız daha sınırlı paylaşım tercih edebilirsiniz. Fotoğraftaki çerçeveyi kaldırmakla iş arama durumunu tamamen kapatmak farklı sonuçlar doğurur.

LinkedIn Open to Work Ne Demek?​

Open to Work, yeni iş fırsatlarını değerlendirmeye açık olduğunuzu anlatır. Türkçe arayüzde “Çalışmaya Açık” gibi ifadelerle karşılaşabilirsiniz. Kullanıcıların “LinkedIn iş arıyorum etiketi” veya “yeşil iş arama rozeti” dediği çerçeve, bu durumun herkese açık görsel işaretidir.
İşe alım uzmanları LinkedIn Recruiter içinde fırsatlara açık adayları filtreleyebilir. Yalnızca işe alım uzmanlarıyla paylaşım yapan adaylar da ilgili aramalarda bulunabilir; fotoğraflarında yeşil çerçeve olması gerekmez.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu özellikten yararlanmak için mutlaka işsiz olmanız gerektiği düşüncesi doğru değildir. Kariyer değişikliği, farklı bir çalışma modeli veya uzmanlığınıza uygun yeni görevler araştırırken de fırsatları değerlendirebilirsiniz. Seçeceğiniz paylaşım düzeyini kendi durumunuza göre belirleyin.

Bilgisayardan LinkedIn İş Arıyorum Rozeti Ekleme​

LinkedIn profilinize Open to Work eklemek için şu adımları izleyin:
  1. Hesabınıza giriş yapın.
  2. Üst menüdeki Ben simgesinden Profili görüntüle seçeneğini açın.
  3. Profilinizin üst kısmındaki Açık olduğum veya Open to düğmesine tıklayın.
  4. İş bulma / Finding a new job seçeneğini seçin.
  5. İstenen iş tercihlerini doldurun.
  6. Yeşil çerçeve için görünürlüğü Tüm LinkedIn üyeleri olarak belirleyin.
  7. Kaydet düğmesine basın.
Menü ifadeleri hesabınızın diline ve arayüz sürümüne göre değişebilir. Bazı hesaplarda yeni işten beklentilerinizi seçmenizi isteyen farklı bir başlangıç ifadesi bulunabilir.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kaydetmeden önce hangi unvanları ve şehirleri seçtiğinizi okuyun. Örneğin İstanbul’da hibrit çalışmak istiyorsanız bunu, yalnızca uzaktan çalışabileceğiniz bir pozisyondan ayrı değerlendirin. Görüşme aşamasında karşılanamayacak koşulları baştan belirtmek iki tarafın da zamanını korur.

Telefondan Open to Work Rozeti Nasıl Açılır?​

LinkedIn uygulamasında profilinizi açıp fotoğrafınıza dokunun. Çerçeveler bölümünden #OpenToWork çerçevesini seçebilir, Uygula düğmesinden sonra ekrandaki yönlendirmeleri izleyebilirsiniz. Açılan ayarlarda iş tercihlerinizi kontrol edin ve çerçevenin görünmesi için paylaşımı tüm üyelere açın.

İşlemden sonra profil fotoğrafınızı kontrol edin. Amacınız yalnızca işe alım uzmanlarına görünmekse tüm üyelere açık seçeneğini kullanmayın. Özellikle küçük telefon ekranında formun sonundaki görünürlük alanını atlamamak için kaydetmeden önce aşağıya kadar ilerleyin.

İş Arama Durumunu Kimler Görebilir?​

Güncel LinkedIn yardım sayfasında üç görünürlük seçeneği açıklanıyor. Yeşil çerçeve istiyorsanız herkese açık paylaşım gerekir; yalnızca iş önerilerini kişiselleştirmek istiyorsanız paylaşım yapmak zorunda değilsiniz.

Görünürlük seçeneğiKimler için kullanılır?Yeşil çerçeve
Tüm LinkedIn üyeleriAğınız ve mevcut şirketinizdeki kişiler dâhil LinkedIn üyeleriGörünür
Yalnızca işe alım uzmanlarıLinkedIn Recruiter kullanan işe alım uzmanlarıGörünmez
Yalnızca size görünürTercihlerinize göre iş önerileri almakHerkese açık çerçeve oluşturmaz

Bu seçenekler, iş arama tercihlerinizi kaydetmek ile fırsatlara açık olduğunuzu başkalarıyla paylaşmak arasındaki ayrımı belirler.

“Yalnızca işe alım uzmanları” ifadesini, insan kaynaklarında çalışan herkesin standart profilden bu bilgiye ulaşabileceği şeklinde yorumlamayın. Burada LinkedIn Recruiter ürünü üzerinden sağlanan erişim söz konusudur.

Mevcut İşverenim İş Aradığımı Görebilir mi?​

Tüm LinkedIn üyeleri seçeneğinde iş arkadaşlarınız ve yöneticileriniz de çerçeveyi görebilir. İş arayışınızı açıkça duyurmak istemiyorsanız bu seçenek amacınıza uygun değildir.
Yalnızca işe alım uzmanlarıyla paylaşımda LinkedIn, mevcut şirketinizin ve bağlantılı şirketlerin Recruiter kullanıcılarından kariyer tercihlerinizi gizlemek için önlemler alır. Bunun için şirket eşleştirmelerinden yararlanır. Ancak şirket bilgileri veya işe alım uzmanının kaydı hatalı olabileceğinden tam gizlilik garantisi vermez.

Profilinizdeki güncel işveren bilgisini doğru tutun. Ayrıca görünürlük ayarı, başka bir üyenin paylaşımınızı görüp işvereninize aktarmasını engelleyen bir mekanizma değildir. İş arama hakkında herkese açık gönderi yayımlayacaksanız bunun ayrı bir paylaşım olduğunu hesaba katın.

LinkedIn İş Arıyorum Rozeti Nasıl Kaldırılır?​

Yeşil çerçeveyi kaldırmak için profil fotoğrafınıza tıklayıp Çerçeveler bölümünü açabilirsiniz. Orijinal fotoğrafı seçin ve Uygula düğmesine basın. Ardından çıkan seçeneklerde ne yapmak istediğinizi belirleyin:

AmacınızSeçmeniz gereken işlem
Çerçeveyi kaldırıp iş fırsatlarına açık kalmakOpen to Work bilgisini yalnızca işe alım uzmanlarıyla paylaşmak
İş arama durumunu tamamen kapatmakOpen to Work özelliğini profilden kaldırmak
Mobil uygulamada da profil fotoğrafınızdan Çerçeveler alanına girip orijinal fotoğrafı seçebilirsiniz. Son onay ekranındaki açıklamayı okuyun; yalnızca görseli kaldırmak istediğinizde bütün özelliği kapatmayın.

Diğer yöntem, profilinizin üst kısmındaki Open to Work kutusunda bulunan kalem simgesini açıp Sil seçeneğini kullanmaktır. Bu işlem özelliği devre dışı bırakır. Yeniden açabilirsiniz; ancak önceki tercihlerin korunacağını varsaymayın.

Yeni işe başladığınızda fırsatlara hâlâ açık olup olmadığınızı değerlendirin. Rozeti sadece unuttuğunuz için açık bırakmak, ilgilenmediğiniz tekliflerin gelmesine neden olabilir. İş aramaya devam ediyorsanız da yeni koşullarınıza göre tercihlerinizi düzenleyin.

İş Tercihleri Nasıl Güncellenir?​

Tercihlere İş İlanları → Tercihler → Open to Work yolundan ulaşabilirsiniz. İş unvanı, konum, çalışma yeri türü ve istihdam türü gibi bilgiler iş önerilerinin oluşturulmasında kullanılır.

TercihDoldururken dikkat edilecek nokta
İş unvanlarıDeneyiminize ve hedefinize uygun görevleri seçin
KonumÇalışabileceğiniz veya taşınabileceğiniz yerleri belirtin
Çalışma yeri türüUzaktan, hibrit ve iş yerinde çalışma ayrımını yapın
İstihdam türüTam zamanlı veya diğer uygun seçenekleri değerlendirin

Örneğin dijital pazarlama alanında çalışıyorsanız yalnızca “iş arıyorum” yazmak yerine uzmanlığınızı profil başlığında da belirtin. SEO, reklam yönetimi veya içerik pazarlaması gibi gerçekten deneyim sahibi olduğunuz alanları anlaşılır biçimde anlatın.
CV’nizdeki son görev, LinkedIn deneyim bölümünüz ve hedeflediğiniz roller arasında tutarlılık kurun. Farklı belgelerde çelişen tarihler veya görev tanımları kullanmak, görüşmeden önce gereksiz soru işaretleri oluşturabilir.

Open to Work Açmak İş Başvurusu Sayılır mı?​

Rozeti eklemek belirli bir ilana başvuru göndermek anlamına gelmez. İlgilendiğiniz ilanları açıp koşullarını incelemeniz ve başvuru sürecini tamamlamanız gerekir. Kolay Başvuru LinkedIn içinde ilerlerken diğer başvuru düğmeleri sizi şirketin veya üçüncü tarafın sitesine yönlendirebilir.

İş ararken aynı unvan ve konum için iş alarmı da oluşturabilirsiniz. LinkedIn iş alarmlarını günlük veya haftalık almak, e-posta ve uygulama bildirimlerini tercih etmek mümkündür. Böylece yalnızca profilinizin keşfedilmesini beklemek yerine yeni ilanları takip edebilirsiniz.

Rozet Görünmüyorsa Neleri Kontrol Etmelisiniz?​

İlk olarak görünürlüğün yalnızca işe alım uzmanlarıyla sınırlı olup olmadığına bakın. Bu durumda fotoğrafta çerçeve görünmemesi beklenen davranıştır. İş arama tercihlerini kaydetmiş olmanız, herkese açık paylaşımı seçtiğinizi göstermez.
Ardından doğru hesabı açtığınızdan ve son değişikliği kaydettiğinizden emin olun. Uygulamayı yeniden açıp profili kontrol etmek veya bilgisayardan aynı ayara bakmak, farklı ekranlarda gördüğünüz durumu karşılaştırmanızı sağlar. Fotoğrafı silmeden önce ayarı kontrol edin; sorun çerçeve tercihinden kaynaklanıyor olabilir.

Sıkça Sorulan Sorular​

Yeşil rozeti kaldırınca iş arama durumum kapanır mı?​

Seçtiğiniz işleme bağlıdır. Yalnızca işe alım uzmanlarıyla paylaşmaya devam edebilir veya Open to Work özelliğini tamamen kaldırabilirsiniz.

Rozet olmadan işe alım uzmanları beni bulabilir mi?​

Evet. Yalnızca işe alım uzmanlarıyla paylaşım yapan adaylar, yeşil çerçeve olmadan Recruiter’daki ilgili aday aramalarında bulunabilir.

İş arıyorum rozeti iş bulmayı garanti eder mi?​

Hayır. Görünürlüğünüzü destekleyebilir; işe alım kararı deneyiminiz, pozisyona uygunluğunuz, başvurunuz ve görüşmelerinizle birlikte değerlendirilir.

Open to Work ile Hiring aynı şey mi?​

Hayır. Open to Work iş fırsatlarına açık olduğunuzu, Hiring ise işe alım yaptığınızı belirtir. İş arıyorsanız doğru seçeneği kullanın.

İş aradığımı tamamen gizli tutabilir miyim?​

LinkedIn yalnızca işe alım uzmanlarıyla paylaşımda mevcut işverenden gizleme önlemleri uygular; tam gizlilik garantisi sunmaz. Görünürlük tercihinizi bu sınırı bilerek yapın.

LinkedIn iş arıyorum rozeti nasıl eklenir, LinkedIn iş arıyorum rozeti kaldırma, LinkedIn Open to Work açma, LinkedIn Open to Work kapatma, LinkedIn yeşil rozet kaldırma, LinkedIn iş arama durumu, LinkedIn çalışmaya açık, LinkedIn yalnızca işe alım uzmanları, LinkedIn iş arıyorum gizleme, Open to Work ne demek, LinkedIn telefondan rozet ekleme, LinkedIn profil çerçevesi kaldırma